TRABZON (AA) - Trabzon'un Ortahisar Belediyesince yapılacak yeni ek hizmet binasının 4 ay içerisinde tamamlanacağı bildirildi.

Ortahisar Belediyesinden yapılan açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa kullanılan Deliklitaş mevkisindeki ek hizmet binasının, bu alanda şehirlerarası otobüs terminalinin yapımına başlandığı için Akoluk Mahallesindeki araziye taşınacağı belirtildi.

Fen İşleri ve Makine İkmal Müdürlüğü'nün atölyelerinin bulunduğu binaların taşınacağı Akoluk Mahallesi'ndeki alanda hafriyat çalışmalarının tamamlandığı kaydedilen açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ortak kullanılan binalardaki betonarme prefabrik blokların sökülerek ek hizmet binasının inşasında kullanılacağı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yeni ek hizmet binasının 3-4 ay içinde tamamlanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Yeniden ihaleye çıkıp oluşmasının epeyce belediyemize bir yük getireceğini hatta bunun 20 milyon liraya yakın bir maliyete neden olacağını hesapladık. Bundan dolayı pandemiyi de dikkate alarak ekonomik davranalım dedik. Şu anda kullandığımız yapıların naklinin mümkün olup olmayacağını araştırdık ve bunun mümkün olduğunu gördük. Bu binaların bir kısmı bizim, bir kısmı ise büyükşehrin. Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsun kendilerinin uhdesinde olan binaları da bize verdiler. Daha önce bu betonarme prefabrik binaları buraya monte eden firmayla da iletişime geçtik. Onlar da bu binaların alınıp Akoluk'taki yeni alana konuşlandırılabileceğini söylediler. Belki 20 milyon liraya mal olacak binaları, biz 2-3 milyon maliyete indireceğiz. Yaklaşık 15 milyon lira tasarruf edeceğiz."


Editör: TE Bilisim