TRABZON (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesine yönelik Türkiye genelinde hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Orta ve Doğu Karadeniz'deki 6 il sakin bir gün geçiriyor.

İçişleri Bakanlığının genelgesi ile 1 Mart Pazartesi saat 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Trabzon'da sokak ve caddelerin büyük oranda boş kaldığı gözlendi.

Atatürk Alanı'ndaki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı, Kahramanmaraş ve Kunduracılar caddeleri ile Uzun Sokak başta olmak üzere cadde ve sokaklar en sakin günlerinden birini daha yaşıyor.

Güvenlik güçleri tarafından Karadeniz Sahil Yolu'nda yapılan denetimlerin yanı sıra caddelerde bulunan vatandaşlara da kimlik ve izin belgeleri sorularak kontrolleri sağlanıyor.

Bu arada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri de bazı bölgelerde kanalizasyon ve su çalışmalarını sürdürdü.

- Ordu

Ordu'da da hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında kentin sahil kesimleri ve ana caddeleri boş kaldı.

Kısıtlama kapsamında kolluk kuvvetleri tarafından denetlemeler sürdürülürken, ekipler özellikle şehrin giriş ve çıkışlarında araçları durdurarak sürücülerin izin belgelerini kontrol ediyor.

Öte yandan kentte karantinaya alınan mahallelerdeki vatandaşların ihtiyaçları belediyeler tarafından karşılanıyor.

Sokak hayvanları ise Kızılay ekipleri ve belediyeler tarafından besleniyor.

- Rize

Rize'de, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında denetimler sürüyor.

Polis ekipleri, kısıtlama kapsamında şehrin giriş ve çıkışlarında araçları durdurarak sürücülerin izin belgelerini kontrol ediyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım işlemleri devam ediyor. ​​​​​​​

- Gümüşhane

Gümüşhane'de hafta sonu kısıtlaması nedeniyle şehir merkezinin işlek noktaları Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri ile 15 Temmuz Zafer Meydanı ve Fatih Parkı'nda sakin bir gün yaşanıyor.

Cadde ve sokakların boş olduğu kentte, Gümüşhanelilerin büyük oranda kısıtlamalara uyduğu gözlemlendi.

Kentte, genelge kapsamında açık olması gereken işletmeler hizmet verirken, polis ekipleri kısıtlama denetimlerini sürdürüyor.

- Bayburt

Bayburt'ta, Kovid-19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cadde, sokak ve meydanlar sessizliğe büründü.

Kısıtlamalar kapsamında kentin işlek bölgeleri Ozulu, Cumhuriyet ve Semerciler caddeleri boş kaldı.

Cadde ve sokaklarda sadece kısıtlama dışındaki çalışanların bulunduğu görüldü.

Denetimlerini sürdüren emniyet güçleri, dışarıda bulunan sürücülerin ve kişilerin izinlerinin olup olmadığını kontrol etti.

- Artvin

Rize Devlet Hastanesi’ne 5 uzman doktor atandı Rize Devlet Hastanesi’ne 5 uzman doktor atandı

Artvin'in Cumhuriyet ve İnönü caddeleri ile Atapark ve Kentpark gibi hareketli alanlarında sessizlik hüküm sürüyor.

Ara sokaklarda bazı vatandaşların fırın ve marketleri kullanmak için dışarı çıktığı gözlemlenirken, polis ekipleri de kontrol noktalarında denetimlerde bulunuyor.

Öte yandan Artvin-Rize, Artvin-Ardahan kara yolunda da diğer günlere oranla sakinlik gözlemleniyor.

Editör: TE Bilisim