TRABZON (AA) - Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt'ta cadde ve sokaklar boş kaldı.

Salgınla mücadele amacıyla dün akşam saat 22.00'de başlayan ve 7 Haziran Pazartesi saat 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Trabzon'da cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu.

Kısıtlamadan muaf olan iş yerleri faaliyetlerine devam ederken, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi sınav nedeniyle araç trafiğinde de artış yaşandı.

Kentte emniyet ve jandarma ekipleri denetimlerini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehir merkezinde sürdürdüğü altyapı çalışmalarına devam ediyor.

- Ordu

Ordu'da kısıtlama kapsamında ana cadde, meydan, sahil kesimleri boş kalırken, bazı vatandaşlar evlerine yakın market ve fırınlara giderek alışveriş yaptı.

Kolluk kuvvetlerinin denetimlerine devam ettiği kentte, kısıtlamadan muaf iş yerleri ise faaliyetlerini sürdürdü.

İl genelinde LGS sınavı nedeniyle araç trafiğinde zaman zaman artış oldu.

- Giresun

Giresun'da ana cadde ve meydanlar boş kalırken, LGS kapsamında sınav yapılan bazı okulların önlerinde hareketlilik yaşandı. Kent genelinde polis ve jandarma ekipleri denetimlerini sürdürüyor.

- Rize

Zaman zaman yağışın da etkili olduğu Rize'de, Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri ile 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda sessizlik hakim.

Güvenlik güçleri ise şehrin belirli noktalarında denetim ve kontrollerine devam ediyor.

Öte yandan LGS dolayısıyla kısıtlamadan muaf olan 8. sınıf öğrencileri, velileri ve yakınları ile sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara gitti.

Sınav yapılan bazı okulların önlerinde hareketlilik yaşanırken, yağmur sebebiyle bazı veliler araç içerisinde, bazıları ise bina altlarında bekledi.

- Gümüşhane

Gümüşhane'de Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri ile 15 Temmuz Zafer Meydanı ve Fatih Parkı'nda sessizlik hakim.

Genelge kapsamında açık olan fırın ve manav gibi işletmeler faaliyetlerini devam ettiriyor.

LGS sınavı dolayısıyla özellikle bazı okulların önünde kısmi araç hareketliliğinin görüldüğü kentte, polis ekipleri denetimlerini sürdürüyor.

- Bayburt

Bayburt'ta Cumhuriyet Caddesi, Saray Bahçesi ve Tarihi Saat Kulesi çevresi başta olmak üzere kent genelinde sessizlik hakim.

LGS sınavı dolayısıyla kısmi araç hareketliliğinin yaşandığı kentte, özellikle sınav yapılan okul önlerinde veliler yoğunluk oluşturdu.

Emniyet ekipleri, kavşaklarda oluşturulan kontrol noktalarında izin belgesi kontrolü yapıyor.


Editör: TE Bilisim