GÜMÜŞANE (AA) - Gümüşhane, Trabzon, Bayburt, Artvin, Giresun, Ordu ve Rize'de vatandaşlar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı, evlerinin balkonlarından, pencerelerinden ve stadyumlarda düzenlenen programlarda İstiklal Marşı'nı okudu.

Gümüşhane'de vatandaşlar bayraklarla süsledikleri evlerinin balkonlarından ve kapı önlerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 19.19'da İstiklal Marşı'nı okudu.

Belediye hoparlöründen okunan İstiklal Marşı'na, Gençlik Merkezi üyeleri de 17 eski Türk devletini temsilen 17 bayrakla eşlik etti.

Gençlik Merkezi önündeki etkinliğe Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, görevliler ile sporcular katıldı.

- Bayburt

Bayburt'ta Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse ile sporcu gençler, Gençosman Stadyumu'nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde bir araya geldi.

Gençlerin Atatürk posteri ve Türk bayrağı açtığı programda, saygı duruşunda bulunuldu, saatler 19.19'u gösterdiğinde İstiklal Marşı okundu.

İl Müdürü Köse, etkinliğe katılan gençlere teşekkür etti. Vatandaşların da evlerinin balkonlarından etkinliğe destek verdiği görüldü.

- Artvin

Artvin'de evlerinin balkonlarını bayraklarla süsleyen vatandaşlar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında belediye hoparlöründen okunan İstiklal Marşı'na eşlik etti.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk ise valilik konutunun balkona çıkarak, kızı Sıla Yılmaz ile birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.

-Giresun

Giresun'da da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla evlerinin balkonuna çıkan kent sakinleri, belediye hoparlöründen okunan İstiklal Marşı'nı seslendirdi.

Çotanak Spor Kompleksinde de 19.19'da ışıklar yakıldı, statta İstiklal Marşı okundu.

Giresun Belediyesi tarafından da bayram etkinlikleri kapsamında bando ekibi, Türk bayraklarıyla donatılarak özel hazırlanan otobüsle kentte tur attı, çaldıkları marşlarla vatandaşların coşkusuna katıldı.

- Trabzon

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, ilgili müdürler ile sporcu gençler, Beşirli Spor Kompleksinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde bir araya geldi.

Gençlerin Atatürk posteri ve Türk bayrağı açtığı programda, saygı duruşunda bulunuldu, saatler 19.19'u gösterdiğinde İstiklal Marşı okundu.

Etkinliğin ardından Ustaoğlu ve Öztürk, gençlerin bayramını kutlayarak, sohbet etti.

- Ordu

Ordu'da Vali Tuncay Sonel, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, ilgili müdürler ve sporcular, Ordu 19 Eylül Stadyumunda bir araya geldi.

Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin açıldığı programda, saygı duruşunda bulunuldu, saatler 19.19'u gösterdiğinde İstiklal Marşı okundu.

Grup, daha sonra meşale yakarak İlkadım Anıtı önüne kadar yürüdü.

- Rize

Rize'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Çaykur Didi Stadı'nda ışıklar yakıldı, stat hoparlöründen İstiklal Marşı çalındı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde düzenlenen programda ise Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı ve Spor Şube Müdürü Cafer Küçükmustafa, antrenör ile sporcular, salgın kurallarına uygun şekilde İstiklal Marşı'nı okudu.

Editör: TE Bilisim