KARABÜK (AA) - Karabük Valisi Fuat Gürel, Safranbolu ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yapılan market denetimine katıldı.

Vali Gürel, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ile birlikte Safranbolu Sadri Artunç Caddesi'nde faaliyet gösteren marketleri ziyaret ederek, maske, mesafe ve hijyen uyarılarında bulundu.

Market yetkililerine kuralları hatırlatan Gürel, müşterilerden maske ve mesafeye dikkat etmelerini, alışveriş sırasında mutlaka eldiven kullanmalarını istedi.

- Karabük Barosu'ndan Vali Gürel'e ziyaret

Karabük Barosu'nda genel kurulda başkanlığa seçilerek görevi devralan Emrah Köklü, yeni yönetim kurulu üyeleriyle Vali Fuat Gürel'i ziyaret etti.

Beyler Bu Haber Size diikat edi... Beyler Bu Haber Size diikat edi...

Sohbet ortamında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Gürel, Köklü ve üyelere yeni görevlerinde başarı diledi.

- Keltepe Kayak Merkezi toplantısı

Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş ile yaptığı toplantıda Keltepe Kayak Merkezi'nde planlanan çalışmaları görüştü.

Toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, önceki yıllarda hayata geçirilen projeler, 2020 ve 2021 yılı yatırım programında yer alan yatırım ve projeler, yapımı tamamlanan ve süren işlerin hangi aşamada olduğu ve yapılacak çalışmalar hakkında Vali Gürel ve milletvekillerine bilgilendirmede bulundu.

Gürel, Keltepe'ye yapılacak Bungalov Evler'in tamamlanmasıyla merkezin en büyük eksikliğinin tamamlanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"İlimizin gelişmesi ve kalkınması amacıyla yapılan yatırım ve projelerde koordinasyonun sağlanması açısından bu tür toplantılar büyük önem arz ediyor. İl Özel İdaremiz tarafından uygulanan ve planlanan projelerde gelinen nokta ve yatırımlarda sağlanan fiziki gerçekleştirmeleri masaya yatırıp, bu projelerin uygulanmasındaki eksiklikler üzerinde durarak, bu sorunların çözümü noktasında istişarelerde bulunduk. Yaptığımız çalışmalarla konaklama ihtiyacının giderilmesiyle Keltepe bölgesi ve kayak merkezimiz, ülkemizin ve bölgemizin kayak ve doğa turizminde yeni cazibe merkezi haline gelecek ve dört mevsim hizmet verecek."

- İhtiyaç sahiplerine yardımlar sürüyor

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin talimatıyla başlatılan "İyilik Hareketi" projesi kapsamında hayırseverlerin yardımlarıyla restoranlardan satın alınan yemekler, ihtiyaç sahibi ailelerin iftar sofralarına ulaşmaya devam ediyor.

Köse, belediyenin hayırsever vatandaşlar, restoran sahipleri ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar arasında bir köprü görevi gördüğünü belirterek, "Hayırsever vatandaşlarımız Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, Hayır Çarşımız ve belediyemizin web sitesi üzerinden bu harekete katılabiliyor." dedi.

Şu ana kadar 28 restorandan 3 bin 474 kişiye günlük yemek gittiğini bildiren Köse, "70 bin liraya yakın bağış yapıldı. Bağışlar gelmeye devam ediyor. Bununla birlikte 355 gıda kolisini ihtiyaç sahipleriyle buluşturduk. Bu vesileyle duyarlı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Safranbolu'da iyilik kazanıyor." ifadesini kullandı.

- Başkan Köse'den veteriner hekimlere ziyaret

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle veteriner hekimleri ziyaret etti.

Hafta sonu kısıtlaması nedeniyle ziyaretini bugün gerçekleştirdiğini aktaran Köse, önemli bir görevi ifa eden veteriner hekimlerin gününü kutladı.

Köse, yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduğu veteriner hekimlere "Atatürk" tablosu hediye etti.

Editör: TE Bilisim