TRABZON (AA) - İsrail'in Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırıları, Trabzon ve Artvin'de protesto edildi.

Yeniden Refah Partisi Trabzon Kadın Kolları üyeleri, cuma namazının ardından Atatürk Alanı'ndaki İskenderpaşa Camisi önünde bir araya geldi.

Ellerinde Filistin ile Türk bayrakları bulunan kadınlar, sloganlar atarak İsrail'in saldırılarını kınadı.

İl Kadın Kolları Başkanı Sümeyye Erbay, grup adına yaptığı açıklamada, işgalci İsrail'in barbarlığına karşı artık konuşma değil, icraat günü olduğunu söyledi.

Erbay, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Türkiye'nin çağrısıyla acil olarak tekrar toplanması gerektiğini belirtti.

Kudüs'e yapılan saldırıların sonlandırılması amacıyla Filistin Devletinin talebi doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin öncülüğünde barış gücü oluşturulması gerektiğini savunan Erbay, "İsrail işgali ve vahşetine dünya sessiz kalmıştır. İslam alemi olarak sadece boş laf yerine artık fiili olarak harekete geçilmesi gerekmektedir." dedi.

Grup, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın Filistin için yapılması gerekenleri anlatan basın açıklamasının da okunmasının ardından dağıldı.

- Artvin

Artvin'in Yusufeli ilçesinde de İsrail'in Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırıları protesto edildi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, cuma namazının ardından Yusufeli Belediyesi önünde toplandı.

İsrail aleyhine sloganlar atan topluluk, Türk ve Filistin bayrakları açtı.

TÜGVA Yusufeli Başkanı Taner Atıcı, burada yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında 300'den fazla masum insanın şehit edildiği söyledi.

Atıcı, 70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları ve malları ellerinden alınan Filistinlilerin, İsrail zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, "İsrail yapılan bütün anlaşmalara, uluslararası alanda alınan bütün kararlara rağmen Filistin'e, Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya ve Gazze'ye saldırmaya ve toprakları işgale devam ediyor." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim