SAMSUN (AA) - Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 102. yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Havza, Kavak ve Vezirköprü'de kutlandı.

Havza Mehmetçik Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Uzun konuşmasında milli birlik ve beraberlik ruhunun yaşatılmasının önemine değindi.

Törene, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

İlçede, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında engelli gençler unutulmadı.

Havza Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce hazırlanan programda, Memduhiye Mahallesi'nde yaşayan özel gençlerden Muhammet Şahin ziyaret edildi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun ile Havza ile Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam'ın katıldığı ziyarette, Muhammet Şahin'e çeşitli hediyeler verildi.

Havza'da, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Havza Şubesi tarafından da program düzenlendi.

Mehmetçik Meydanı'nda gerçekleştirilen programa CHP Havza İlçe Başkanı Halil Alkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Birol Yelekin ile ADD Havza Şube Başkanı Hayriye Sevda Kurtiş ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda, gençler tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Atatürk'e cevabı okundu.

- Kavak

Kavak'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'dan sonra Kavak ilçesine gelişinin 102. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Soğuksu Mahallesi'ndeki Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tunsel Aslankoç, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlik Lideri Mustafa Demir ve öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin hazırladıkları konuşma ve şiirlerini okudular.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Furkan Göktürk, İlçe Emniyet Müdürlüğünü temsilen Komiser Seyfettin Güveli, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

- Ladik

Ladik'te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki törende, Ladik Gençlik ve Spor Müdürü Fahri Kaygusuz Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden tören, öğrenciler arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüllerin verilmesinin ardından sona erdi.

Törene, Ladik Kaymakamı Adem Eser, Belediye Başkanı Nuran Yapıcı Özel, Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Akar ve İlçe Emniyet Müdürü İlhan Güler ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

- Vezirköprü

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Vezirköprü ilçesinde kutlandı.

İlçedeki kutlama töreni Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi.

Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Ocak, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Rıdvan Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

CHP Vezirköprü İlçe Başkanlığı da Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Vezirköprü İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.


Editör: TE Bilisim