SAMSUN (AA) - Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Doğan. mesajında, Milli Mücadele'nin başladığı tarih olan 19 Mayıs 1919'un bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının sembolü olduğunu ifade etti.

19 Mayıs 1919'un Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki çok önemli dönüm noktalarından birisi olduğuna işaret eden Doğan, "Her şeyin bittiğini zannedenlere karşı, tüm yokluk ve yoksunluklara rağmen, azim, iman ve heyecanla makus talihini yenmek kararlılığını tüm dünyaya duyurduğu önemli ve tarihi bir gündür. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Zorlu mücadelelerle kazanılan zaferlerin ardından, var olmanın ve gelişmenin ancak iyi eğitim almış, öz güveni yüksek, kendini sürekli geliştiren gençler vasıtasıyla olacaktır. Tüm gençlerimizin bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum." dedi.

- Kılıç: "Bağımsızlık meşalesi Samsun'da yandı"

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ise 19 Mayıs 1919'da bağımsızlık meşalesinin Samsun'da yandığını aktardı.

Bağımsızlık meşalesinin Milli Mücadeleyi başlatmanın yanı sıra Türk milletinin kurtuluşunun ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun müjdesi olduğunu belirten Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkenin kurtuluşunun ancak milletin azim ve kararlığıyla başarılabileceğini gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bundan 102 yıl önce ‘Ya istiklal ya ölüm!’ diyerek Samsun'a çıkışı, esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun ve cesaretin ilk adımıdır. Tarihe yön veren 19 Mayıs, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir. Aziz milletimiz için gurur kaynağı olan bu önemli gün gençlerimiz için de ilham kaynağıdır."

Editör: TE Bilisim