ZONGULDAK (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Genel Başkanı Hakan Yeşil, madencilerin 1990'da başlattıkları grevin ardından işverenin isteklerini kabul etmemesi nedeniyle 4-8 Ocak 1991'de gerçekleştirdikleri Ankara Yürüyüşü'nün 30. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yeşil, mesajında, büyük Zonguldak-Ankara yürüyüşünün Türkiye işçi sınıfının sesinin tüm dünyada yankılandığı demokratik bir eylem olduğunu belirtti.

Yeşil, açıklamasında, şunları kaydetti:

"4 Ocak, 30 yıl önce sendikamız öncülüğünde Zonguldak ve bölge halkının Zonguldak-Ankara yoluna çıktığı gündür. 30 Kasım 1990'da başlayan grevle 35 gün Zonguldak caddelerinde haklı taleplerini haykıran ve siyasi iktidarı uyaran maden işçisi ile Zonguldak halkı, hükümetin duyarsızlığı karşısında, daha yüksek sesle haykırmak için 4 Ocak’ta Ankara yoluna çıktı. 4 Ocak, maden işçisi ile Zonguldak ve bölge halkının sesinin Türkiye’de ve dünyada yankılandığı gündür. 4-8 Ocak 1991’de maden işçileri ve eşleri, aileleri, bölge halkı ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen desteklerle yaklaşık 150 bin kişi tarihimize altın bir sayfa yazdılar. Büyük Zonguldak-Ankara Yürüyüşü, ülkemiz işçi sınıfının sesinin tüm dünyada yankılandığı demokratik bir eylemdir. Ankara yürüyüşümüz ile madenci feneri, Türkiye'yi aydınlattı.

1990 yılında yaşadığımız örnek grevin ve 4-8 Ocak 1991 tarihinde sesimizi dünyaya duyurduğumuz büyük yürüyüşün öncüsü rahmetli Genel Başkanımız Şemsi Denizer'i şükranla anıyor, mücadeleye katkı yapan herkese saygılarımızı sunuyor, maden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz."


Editör: TE Bilisim