BAYBURT (AA) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) "Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı" kapsamında Bayburt'ta hibe almaya hak kazanan 7 proje için destek sözleşmeleri imzalandı.

Valilik binasında gerçekleştirilen törende konuşan Vali Cüneyt Epcim, Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programının illerin öncelikleri göz önüne alınarak oluşturulduğunu söyledi.

Projelerin kentte heyecan yarattığını vurgulayan Epcim, "Bayburt şu anda Türkiye'de müzesi olmayan şehirlerden bir tanesi. Şehir Müzesiyle bunu gidermiş olacağız. Yine Çini Maçin Kültür Yolu Projesi çok özel anlamlar ifade etmekte. Şu anda kalenin korunması, gelecek nesillere aktarılması, yürüyüş yolu yapılması ve oradaki çevre düzenlemesinin yapılmasıyla önemli bir destinasyon noktası olarak burayı biraz daha iyileştirmiş olacağız." dedi.

Epcim, "Doğal Taşı Doğal Enerji ile İşliyoruz Projesi"ni çok önemsediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ticaret ve Sanayi Odamızın çok başarılı bir projesi. Bu sayede Doğal Taş AŞ'nin yıllık yaklaşık 600 bin lirayı bulan elektrik giderinin artık doğal enerjiyle karşılanması hedefleniyor. Yine belediyemizin Bamsı Beyrek ya da diğer adıyla Bey Böyrek Seyir Terası projesi, üniversitemizin bölge arıcılığının geliştirilmesine yönelik AR-GE Merkezi projesi, Demirözü Belediyesi'nin Demirözü Barajı'ndaki çevre düzenlemesi projesi, Arpalı'daki Çoruh Nehri kenarına yapılacak düzenleme ile birlikte ilimiz 8,3 milyon lira destek alacak. Toplamda 12 milyon liralık bir yatırımı yıl içerisinde KUDAKA destekleriyle yapmış olacağız. Bunun mutluluğu içerisindeyiz."

KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Oktay Güven ise programa gösterilen ilgi dolayısıyla Vali Epcim'e teşekkür etti.

Bayburt'un bölge illeri arasında oransal olarak en başarılı il olduğunu belirten Güven, "Gerçekten başarılı bir çalışma yapmıştı. Projeleri hep yüksek puanla geçti. Bu projeler tamamlandığında hepsinin Bayburt'a ayrı bir renk katacağı kanaatindeyim." diye konuştu.

Güven, projelerin hem kentleşme hem ekonomik anlamda Bayburt'a değer katacak projeler olduğuna işaret ederek, projelerin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından proje sahibi kurumlar ile KUDAKA arasında sözleşmeler imzalandı.


Editör: TE Bilisim