BARTIN (AA) - Bartın'da Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oluşturulan Kimya Teknolojisi Üretim Laboratuvarında sıvı sabun, yüzey temizleyici, el ve yüzey dezenfektanı ile kolonya üretiliyor.

Günlük 5 ton kapasiteyle üretime geçen atölye, okul ve kamu kurumlarının dezenfektan ihtiyacını karşılayacak.

Okul Müdürü Ahmet Öksüzoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin yeni tip koronavirüs (Kovid19) nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini, meslek liselerinin bu süreçte önemli misyon üstlendiğini söyledi.

Okulların salgın sürecinde tedariki zor malzemeleri üreterek, devlete ve millete büyük hizmette bulunduğunu ifade eden Öksüzoğlu, "Biz de Bartın olarak üzerimize düşen görevi yapmak için özellikle kimya teknolojisi alanımızı açtık. Daha sonra da bu alanın altında üretim laboratuvarımızı kurduk. Üretim laboratuvarımızda temizlik, hijyen ve dezenfektasyon ürünleri olmak üzere şu anda 10 çeşit ürünümüzü üretmekteyiz." dedi.

Trabzon’da pisten çıkan uçağın pilotu yardımcısını suçladı  Trabzon’da pisten çıkan uçağın pilotu yardımcısını suçladı 

Öncelikli hedeflerinin Bartın'da bulunan okulları, öğrencileri, kamu kurumlarını kaliteli ürünlerle buluşturmak olduğunu dile getiren Öksüzoğlu, tesiste salgın sonrasında da yine ihtiyaç olan temizlik ürünlerinin üretim sürecinin devam edeceğini anlattı.

Öksüzoğlu, öğrencilerin de üretim sistemi içerisinde kendilerini yetiştirerek mezuniyet sonrası iş imkanlarını ve tecrübelerini geliştirme fırsatı bulduğunu belirtti.

Üretim tesisinde çalışan öğrencilerden Kutay Bacak ise "Okulumuzdaki üretim safhasında biz de yer alıyoruz. Hem üretime katkı sağlıyoruz hem de öğreniyoruz." ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilisim