"Yaşadığımız Covid-19 salgınından dolayı gerek işçilikte gerekse yarıcı-ortakçı bulmada bölgemizde önemli sorunlar yaşanacağını öngörmekteyiz" diyen Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu bu sorunu çözmek için Fındıklı Ziraat Odası, Fındıklı Muhtarlar Derneği, Fındıklı Kent Konseyi ve Belediye olarak meçi projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

Çervatoğlu" Bizler öncelikle kooperatif mantığı ve MECİ anlayışıyla çaylarımızın tarlada kalmamasını sağlamak için yola çıkıyoruz. Çalışmak isteyenlere çağrı yapmaya karar verdik. Bu proje ile mevsimlik işçi olarak çalışmak isteyenlere altı aylık iş olanağı sunacağız.Öncelikle bu proje bir mevsimlik işçi pazarı değil, tam aksine ilçemizdeki işsiz genç, kadın, erkek yurttaşlarımıza altı aylığına istihdam olanağı sağlama ve çayın bahçede kalmasını önleme amacını taşımaktadır. Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun valilerimizin bugün yapmış oldukları açıklamayla da dışardan işçi getirmeyerek il içinde sorunlarımıza çözüm üreteceğimiz karar altına alınmış, ayrıca Rize İl Hıfzısıhha kurulunun almış olduğu kararlar da bizleri içerde çözüm üretmeye sevk etmiştir" dedi.

Sistemin işleyişini açıklayan Başkan Çervatoğlu" İşe ihtiyacı olanlar ve çay hasadını yapabilecek olanlar başvurularını gerçekleştirecek ve ilgili kurumlarla birlikte uzmanlardan oluşan bir komisyon aracılığıyla belirleme yapılacak. Ondan sonra muhtarlarımız aracılığı ile üreticilere gidecek ve çaylarının kilogram birim fiyattan toplanmasını üstleneceğiz.Bu planımızı vadi vadi gerçekleştirip verimimizi arttıracağız. Çalışanlarımız altı aylık çay sezonu boyunca maksimum üç ay çalışacaktır. Geri kalan ara aylarda kurumlarımızın çeşitli hizmetlerinde görevlendirilecek ve altı aylık mevsimlik çalışması tamamlanacaktır. Bu süreçte tüm sosyal hakları sağlanacaktır. Bölgemizde çay sektöründe tüm çay fabrikalarında da maksimum altı aylık mevsimlik işçilik mevcuttur. Bizler bunu hem tarlamıza sahip çıkarak hem de işsiz geçlerimize iş olanağı sunarak gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz." açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim