CHP'nin Fındıklı Belediye Başkan Adayı Açıklandı CHP'nin Fındıklı Belediye Başkan Adayı Açıklandı
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen festival kapsamında Fındıklı'ya gelen dans toplulukları, Belediye Başkanı Adnan Özbalaban'ı makamında ziyaret etti.

Özbalaban, Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan, Bulgaristan, Makedonya, Çeçenistan, Yunanistan, Sırbistan , Osetya halk dansları ekiplerine çeşitli hediyeler verdi. Dansçılar ise ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Özbalaban'a sundu.

Ziyaretin ardından, kortej yürüyüşüyle festival alanına gelen halk dansları ekipleri, burada gösteri sundu.

Festival Komitesi başkanı Hakan Güven, yaptığı açıklamada,  bu yıl beşincisini düzenledikleri Tulum ve Müzik Festivali'ne 7 ülkeden yaklaşık 400 halk dansları topluluğunun katıldığını söyledi.

Rize ilinin çeşitli yerlerinde 8 gün boyunca çeşitli etkinliklere katıldıklarını ifade eden Güven, "Tulum çalan ülkelerin birleştiği güzel bir organizasyon.  Yaklaşık dünyada 27 ülke tulum ve gayda enstrümanı kullanılmakta. Bizde bunları her sene değişik ülkeler olmak şartıyla ilimize getirip konaklatıyoruz. Bu yılın özelliği çok daha farklı oldu. Bizim için zamanlama olarak iptalinin mümkün olmadığı bir organizasyondu. Gazze'de yaşanan üzücü olaylar bizleri de çok etkiliyor ve çok üzülüyoruz. Festivale katılan 7 ülke ilk geldiklerinde alınan bir karar vardı. Bütün ülke temsilcilerin aldığı karar Gazze'deki çocukların ölmemesiydi. Bu festivalde de Gazze'deki ölen çocukları andık" dedi.

Festival Ardeşen ilçesinde yağmur dolaysıyla ertelenen etkinliğin bugün yapılmasıyla sona erecek. 










Editör: TE Bilisim