AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, her fırsatta “faize alerjim var” dese de hükümet faizle iş yapmaya devam ediyor. Son olarak Sözcü yazarı Saygı Öztürk Fındıklı ilçesindeki millet bahçesinin Halkbank ve İller Bankası’ndan alınan krediyle yapıldığını iddia etti.

Saygı Öztürk “Fındıklı’daki millet bahçesini banka kredisiyle yaptılar” başlıklı yazısında, “Rize'nin 11 bin nüfuslu Fındıklı ilçesinde AKP'li Belediye Başkanı 'millet bahçesi' yapmak için iki yılı ödemesiz olmak üzere Halkbank'tan, İller Bankası'nın garantisinde 180 ayda ödenmek üzere 6 milyon lira kredi aldı. Belediye her ay 77 bin 666 lira olmak üzere faiziyle birlikte toplam 13 milyon 439 bin lira ödeyecek. Millet Bahçesi, millet borçlandırılarak yapıldı. İsim konulması oylamasında CHP'li 4 üye 'siyasal simge' olduğu gerekçesiyle 'millet bahçesi'ne karşı çıkmıştı. Bahçe ve kıraathanenin 19 Mart 2019'da yapılan açılışına CHP'liler davet edilmemişti” ifadesini kullandı.

VATANDAŞIN PARASI FAİZE GİDİYOR?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, her fırsatta “faize alerjim var” dese de, vatandaştan toplanan vergilerin giderek daha büyük bir bölümü faiz ödemelerine gidiyor. Geçen yıl Ocak-ekim döneminde 739.1 milyar TL gelir elde eden Hazine, bunun yüzde 11.8’i olan 87 milyar lirasını faiz ödemeleri için harcadı. Son 12 ayda Hazine’nin toplam faiz gideri 96.3 milyar TL olurken, bu rakam 2018’de toplanan 621.3 milyar TL’lik toplam vergi gelirinin yüzde 15.5’ine ulaştı.

Kaynak:olayrize.com

Editör: TE Bilisim