31 Mart yerel seçimlerinden günümüze tam 22 ay geçtiğini kaydeden Fındıklı belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, “Bugün çalışmalarımızı anlatmak için toplanmak istedim ancak bunun için değil de bize çıkarılan engelleri siz kamuoyu ve halkımızla paylaşmak için toplandık. Fındıklı halkının bizleri görevlendirdikten hemen sonra başka Fındıklı yok dedik ve halkımızla birlikte MECİ anlayışıyla çalışmalarımıza başladık. Fındıklı halkının yönetime katılmasını önemsedik ve bugüne kadar ne yaptıysak halkımızla birlikte toplumcu belediyecilik anlayışımızla katılımcı bir biçimde yürüttük” dedi.

Başkan Çervatoğlu, “Bu çalışmalarımızda en çok zorlandığımız alanlar kamu kurumlarının bizlere sürekli olarak engel çıkarması ve çalıştırılmamaya odaklanmış olmalarıdır. İlçemizde yatırımlar için en önemli sorunlardan biri gerçekleştirilecek alan sorunudur. Bu nedenle özellikle Orman Müdürlüğüne ait alanlara ilişkin taleplerimiz sürekli ret edildi hatta var olan protokoller sistemli bir şekilde tek tek iptal edilme yoluna gidildi. Bu alanlara ilişkin AKP döneminde yaklaşık 6 -7 yıldır hiçbir işlem yapılmazken bizler yatırım hazırlıklarına başladığımızda tüp protokoller iptal edilmeye başlandı. Hatta halkın ve kamunun olan bu alanlar, kamunun ve halkın kullanımında olması gerekirken bazı kişilere peşkeş çekilmeye çalışıldığını bilmekteyiz.

Örneklersek; 17 Temmuz 2011 tarihinde sahil mahallesinde 382 ada 3 parselde yer alan yaklaşık 15 dönüm arazinin mesire yeri olarak Belediyemize devredilmesi ancak 8 Ocak 2020 tarihinde tek taraflı tahsisin iptal edildi. Bu alanın Fındıklı halkının kullanımında kalması için ne gerekiyorsa mücadele edeceğiz. Kişilere peşkeş çekilmesinin önüne geçmek için çaba harcayacağız. Fındıklıda sokak hayvanlarımıza karşı duyarlı olan halkımızın talepleriyle birlikte sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinin oluşturulması amacıyla Belediye sınırlarımız içerisinde yer alan Yeni mahalle bölgesinde yaklaşık 7 dönüm arazinin tahsisi 28 Kasım 2019 tarihinde istenmiş ancak 8 Nisan 2020 tarihinde yıllık 97.500 TL kira bedeli ile tahsisinin yapılacağı bildirilmiştir. Şu anda oluşturmuş olduğumuz rehabilitasyon merkezinin arazisi yurttaşlarımızdan kiralanmış olup 8 dönüm arazinin yıllık kira bedeli (şehir merkezinde) 12.000 TL dir. Biliyoruz ki başka belediyelere 15 dönüm araziler yıllık 1.900 TL bedelden tahsis edilmiştir. Kent merkezinde 143 ada 4 ve 221 parselde yer alan ormanlık alanın halkımızın dinlenebileceği mesire alanı ve çocuklarımızın dağ bisikleti konusunda kendilerini geliştirebilecekleri bir alan olsun istedik ve 7 Ekim 2019 tarihinde tahsisini istedik ancak bu da 2 Ocak 2020 tarihinde ret edildi. Bu alanın tekrar tahsisini istedik sonucunu beklemekteyiz. 2015 yılında bize on yıllığına devredilmiş olan Gürcü düzü mesire alanının 29 Ocak 2021 tarihinde tahsisinin iptali. İptal yazısından iki gün önce ilgili kurum kir bedelini talep etmiş ve biz de yıllık kiramızı yatırmış olmamıza rağmen. Bu alanla ilgili bizler yatırım yaparak işletilmesini sağlamaya çalışırken tek taraflı fes edildi. AKP döneminde tüm eksikliklere rağmen hiçbir işlem yapılmazken bizler bu alanlara ilişkin yatırım programlarımızı oluşturup çalışmalara başlayınca tahsisler iptal edilmeye başlandı.

Orman Bölge Müdürlüğü ve ona bağlı Pazar Orman İşletme Müdürlüğüne hatırlatmak isteriz; bizler Türkiye Cumhuriyeti Rize ilene bağlı Fındıklı ilçesi ve Belediyesiyiz, başka bir ülkeye bağlı değiliz. Bu ötekileştirme anlayışı CHP belediyesi olduğumuzdan yapılmaktaysa o daha vahim bir durum. Çünkü biz hizmeti halkımıza yapmaktayız siyasi ayrım yaparak değil veya halka rağmen değil tüm halkımızla birlikte üretmekteyiz ürettiklerimizi. Kaldı ki Devlet siyasi ayrım yaparak hizmet üretmez. Eğer ayrım yapılıyorsa bu kurumda görev alanlar devlet geleneklerimize uygun davranmamaktadırlar” dedi

Başkan Çervatoğlu açıklamasında, “Diğer belediyelere her türlü kolaylıklar gösterilirken bize olan olumsuz bakışınız neden. Fındıklı da yaşayan halk sizlerin gözünde değersiz mi? Bir başka ve önemsediğimiz konu ise ilçemizin sınırlarının değiştirilmesi çabalarıdır. İlçemizde yatırım yaptığını söyleyen ancak yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen bir kurumun akrabalık ilişkilerini kullanarak (Çağlayan köyü muhtarı Osman Süleymanağaoğlu olup işletme sahibi de yeğendir.) ilçe sınırlarını değiştirme talebinin valilikte görüşülüyor olmasıdır. Yöre halkının itirazlarına rağmen ve kanunların sınırların belirlenmesi şartlarına aykırı olarak sınır değişikliği talebinin iyi niyetli olmadığını bir kez daha vurgulamak isterim. Yasal zorunluluklarını yerine getirmeyerek ruhsatsız bir işletme olarak çalışan bu kurum Valilik makamını kendi yasa dışı durumuna ortak etmeye çalışmaktadır.

Valiliğimizin bu yasa dışı olaya geçit vereceğini düşünmemekle birlikte bu uygunsuz ve kişisel talebin hayata geçirilmesi ile halkımız mağdur edeceği gibi valiliğimizin yasal olmayan ve yasalara rağmen ben işimi çözerim diyerek hareket eden bu işletmenin suçuna ortak olacağını vurgulamak isterim. Kaldı ki bu işletme sahibi 31 mart seçimlerinde AKP den belediye meclis üyeliğine aday olmuş ve seçilmiş, sonrasında istifa etmiş ve şimdi AKP ilçe yöneticisi olması ayrıca düşündürücü ve manidardır. Bizler seçimle halkın iradesi ile yönetime geldik. Bu günkü iktidarın geldiği gibi. Tüm çalışmalarımızı halkımızla birlikte sözün yetkinin ve kararın Fındıklı halkında olacağı bir anlayışla kimseyi ötekileştirmeden toplumcu belediyecilik anlayışıyla yürüteceğiz. Çünkü biz sadece ve sadece Halkımızın Kölesi oluruz bir avuç çıkarcının, sermayenin değil. Çünkü Biz halkız. Güneş doğudan doğar ve yükselir. Halkımızla birlikte cumhuriyet ve kurucu değerlerimize sahip çıkarak aydınlık yarınlarımız için mücadele edeceğiz” dedi

Editör: TE Bilisim