Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Huzurevi sakinleriyle beraber yemek yendikten sonra Ardeşen Belediyesi Sahil Çay Bahçesi kapalı bölümünde sohbet edildi. Huzurevi sakinleriyle bir araya gelen Başkan Gültekin, her zaman büyüklerimizin yanında olduğunu, bize düşen bir şey varsa kurum olarak yapmaya hazır olduklarını vurguladı. Başkan Gültekin ayrıca bu haftanın yaşlılar haftası olması nedeniyle bir mesaj da yayınladı. Mesajında;

Her doğan çocuğun çeşitli evreleri vardır. Bu evrelerin son halkası yaşlılık evresidir. Bu dönemin çök özel, çok anlamlı, son derece keyif verici yönleri olmasının yanında çeşitli zorlukları da vardır. Bu zorluklar yaşlılığın getirmiş olduğu bakıma muhtaç olma durumudur.

Unutmayalım ki, bir gün, ömür kifayet ederse hepimiz yaşlanacağız. Bu sebeple, herkes bunu hesaba katarak yardıma muhtaç olan bizim bereket nişanelerimizi, büyüklerimizi sahiplenelim. Onlara şefkatle, merhametle yaklaşalım, saygıda kusur etmeyelim. Evet, 18 Mart’la başlayan hafta,  yaşlılar haftasıdır.  Bu haftayı özel kılan, sadece yaşlı olmaları veya bakıma muhtaç olmaları değildir. Bilakis, ömürlerinin büyük bir kısmını  bu ülkeye adamış insanlara olan vefa borcudur. Onlar bu toprakların mayasını yoğurdular. Bu hizmetlerinin karşılığı olarak ta onurlu bir ömür sürmek olmalıdır. Bu dünyada kalıcı olmadığımıza göre, yaşlılarımıza göstereceğimiz saygı ve şefkat, aynı zamanda gelecek nesillerin atasına duyacakları saygı emarelerini oluşturmaktadır. Model olmak, örnek olmak, herkesin ilerde elde edeceğimiz itibarın da bir provasıdır. Biz bunu her şeyden önce Allahın rızasını kazanmak için yapmak zorundayız.   Bu manada herkes üzerine düşeni yapmakla yükümlüdür. Devletin yapacakları sadece hayat standartlarını yükseltmeye dönük çabalarla sınırlıdır. Ama bunun ötesinde her bireyin yaşlılara dönük sorumlukları vardır.  Bu sorumluluk, tıpkı bir çocuğa nasıl itinayla, özenle yaklaşıyorsak, aynı davranışı yaşlılarımıza dönük, maneviyat temelli, şefkat ve saygıyla yaklaşım sergilemekle olur.  Kısacası herkes ektiğini biçecektir.

Biz, bu vesileyle tüm yaşlılarımızı saygı ve hürmetle anıyor, onlara Cenab-ı Hak’tan sağlık ve bereketli bir ömür diliyoruz. 






Editör: TE Bilisim