100. Yıl Atatürk Parkı ve Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi isim değişiklikleri nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturmayla ilgili Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu bir basın açıklaması yaptı.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde Atatürk Parkı’nda yapılan basın açıklamasına CHP Bursa Milletvekiki ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, CHP ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

BLD. BŞK. ÇERVATOĞLU: “ONUR MADALYASI OLARAK TAŞIYACAĞIZ”

Soruşturmanın siyasi olduğunu dile getiren Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, açıklamasında “100. Yıl Atatürk Parkı ve Kazım Koyuncu Kültür Sanat Evi isimleri üzerinden kamuyu zedelediğimiz ve zarara uğrattığımız iddiasıyla şahsıma ve CHP’li meclis üyelerimize soruşturma iznini konuşuyoruz. Seçim propagandası olarak kullanılan Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi isminin seçimlere 15 gün kala alel acele parka verilmesinde sakınca görmeyenler, bağımsız ve egemen bir ulus olarak var olmamızın mimarı olan ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin bir parka verilmesinde ve kısacık ömründe yaptığı müzikle Karadeniz insanının ülkemizde sesi olabilmiş sevgili Kazım Koyuncu isminin kültür ve sanatın gelişimi için kullanımı öngörülen park içindeki bir yapıya verilmesinde “kamu yararı olmadığı” gerekçesiyle belediye meclisinin kararını onaylamamış, kolluk güçlerine sürenin bitimine saatler kala tutanak tutturmuştur. Oysa isim değişiklikleri Fındıklı halkının talebi üzerine gündeme gelmiştir. Şahsım ve ekibim, açılan soruşturmayı nefes aldığımız sürece Fındıklı halkıyla birlikte onur madalyası olarak taşıyacağız.” Dedi.

KAYMAKAM VE İÇİŞLERİ BAKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ise yaptığı açıklamada “Yolsuzluk ve hırsızlık iddialarıyla ilgili savunma yapmak için bulunmuyoruz. Burada onurlu bir iş yaptıkları için haklarında soruşturma açılan Fındıklı Belediyesi’nin yanında olduğumuzu göstermek için bulunuyoruz. Bu onuru bize yaşattıkları için kendilerine bir kez daha teşekkür ederiz. Bizim onurumuz ve gururumuz olan parkın adı için soruşturma açanlar, yürütenler, karar alanlar, Cumhuriyet tarihinin kara lekeleridir. Bu karar Rize’nin “Cumhuriyet Kenti” kimliğine açık bir hakarettir. Rize kimsenin çiftliği değildir. Alınan bu karar siyasi bir karardır. Bu kararın Fındıklı toplumunda bir karşılığı yoktur. Buradan, görevini kötüye kullanan kaymakam ve içişleri bakanı hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Ettikleri yemine bağlı kalmadıkları ve Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret ettikleri için haklarında kamuoyu önünde suç duyurusunda bulunuyorum. Eğer halkın fikirlerini önemsiyorlarsa ve kendilerine güveniyorlarsa parka hangi ismin verileceğini Fındıklı halkına yeniden soralım. Fındıklı’da parkın ismini belirlemek için Referanduma gidelim. Başta söyledik, yine söylüyoruz; Atatürk ismini kamuya zararlı gören anlayışa teslim olmayacağız. Ve parka asılan, üstünde ATATÜRK isminin yazılı olduğu tabelayı asla indirtmeyeceğiz. Zihinlerden de, tabelalardan da Atatürk ismini sildirtmeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“FINDIKLI’DA YAŞANANLAR POLİTİK VE SİYASİDİR”

CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal “Halkın milletin iradesine rağmen belediye başkanını çalıştırmamak, belediye meclisinin aldığı kararları uygulamamak, sudan bahanelerle itibarsızlaştırmak, görevden almak için çaba sarf etmek açık bir faşizmdir. Bu süreç siyasi ve politiktir. İktidar, kendisinden olmayan, biat etmeyen bütün belediye başkanlarını ya biat eden ya da görevden alırım anlayışı içerisinde hareket etmektedir. Buranın isminin ne olacağına Fındıklı halkı karar vermiştir. Kararı seçtiğiniz belediye meclisi karar vermiş. Sorgulanacak bir şey yoktur burada. Fındıklı’da toplumun isteğine göre inşa edilmiş, seçilmişlerin rızasıyla olmuş bir yere atanmışlar üzerinden terbiye edilmeye çalışılıyor. Direnmek haktır. Halkın iradesi haktır ve en üstün değerdir.” Şeklinde konuştu.

Haber: Mustafa ÖZYANIK

Editör: TE Bilisim