Milyonlarca vatandaş bu süreçte 'toplu sözleşme zammı' 'emekli zammı ne kadar olacak' 'memur zammı ne kadar olacak' sorularının yanıtlarını internet üzerinden arıyor. Toplu sözleşmeden çıkacak emekli zammının yanısıra, aile yardımı, ücretsiz ulaşım, maaş farklarının kapatılması gibi talepler de görüşülüp, karara bağlanacak. Konuyla ilgili Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın "12 teklif paketi masada görüşülüyor" açıklamasında bulunmuştu. İşte milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme zammı ile ilgili tüm detaylar...

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren son dakika haberi geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında, memur ve memur emeklilerine yönelik zam teklifini açıkladı. Memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 3,5 3, 2021'de yüzde 3 2,5 zam ve enflasyon farkı teklif edildi.

Öte yandan, emeklileri maddi açıdan rahatlatacak, ek gelir yaratacak talepler için verilecek kararlar merakla bekleniyor. İşte toplu sözleşme masasında ele alınacak konular:

Ek Gelir Yolunu Açacak

Aile yardımı emeklilere de verilsin. Emekliler yaş sınırı olmaksızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandırılsın.

Aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum farklılığı kaynaklı emekli maaşı farkının giderilmesi amacıyla; düşük maaş sahiplerine aradaki fark kadar ilave ödeme gerçekleştirilsin.

Emekliler ile bunların dul aylığı veya yetim aylığı bağlanmasına müstahak yakınları; kamunun işlettiği eğitim ve dinlenme tesislerinden, ilgili kurumun personeli için belirlenen fiyat tarifesi üzerinden yüzde 50 indirimli yararlansın.

Emekli aylığı bağlanabilmesi için tamamlanması gerekli olan koşulları yaş koşulu dışında sağlayarak kendi isteği ile görevinden ayrılanlar; emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlanmış olanların kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere ilişkin hükümler çerçevesinde Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlandırılsın.

SSK'lıya Da Yarar

Toplu sözleşme görüşmelerini SSK ve Bağ-Kur emeklileri de yakından takip ediyor. Daha önce banka promosyonu ve bayram ikramiyesi de toplu sözleşme masasında konuşulmuş, tüm emekliler için hayata geçirilmişti.

Editör: TE Bilisim