Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, “Hizmet sektörü güven endeksi Temmuz ayında yüzde 5 artarak 103,7 yükseldi. FED, enflasyon yüzde 2.5 olmadan faiz arttırırsa nasıl bir zincirleme kazaya neden olacağını bilerek yarın faiz artırıyoruz diyemez” dedi.

Bülent Gedikli, hizmet sektörü güven endeksi artışı ve FED kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Hizmet sektörü güven endeksi Temmuz ayında yüzde 5 artarak 103,7 yükseldi. Bu rakamlar iş durumunun iyileştiğini, hizmetlere olan talebin arttığını gösterdi. Perakende ticaret sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 6,6 artarak 107,3 değerine yükseldi. İç tüketimde alım iştahının sürdüğünü gösteren bu sonuçlar aynı zamanda Türkiye ekonomisinin dinamizminin artarak devam ettiğine ve vatandaşların bu dinamizme ek olarak ekonomimize güvendiğini bir kez daha göstermiş oldu. Dünya ekonomisinin suni rakamlarla düzeliyormuş gibi gösterildiği bu süreçte, reel olarak büyümeye devam edeceğimizi bir kez daha görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"SICAK PARAYA DAYALI EKONOMİLERİN SONUNA GELİNDİ"

Gedikli, yarın açıklanacak FED kararına ilişkin ise şunları kaydetti: "Ayrıca yarın FED kararları açıklanacak ki giderek belirsizliğin arttığını görüyoruz. FED enflasyon yüzde 2.5 olmadan faizarttırırsa nasıl bir zincirleme kazaya neden olacağını bilerek yarın faiz artırıyoruz diyemez. Derse bu dünya ekonomisi açısından bambaşka bir anlama gelir ki o zaman başka bir dünyayı konuşacağız demektir. Sıcak paraya dayalı ekonomilerin sonuna gelindi. Bunu anlamamakta ısrar edenlerin, dökme suyla değirmen dönmesinin sonucunu görmesi yakındır. Finansal derinleşme, üretim teknolojileri ve bunları ihraç edebilecek ülke olmak yolunda Türkiye kararlı olarak devam etmek zorunda. TL ve Türkiye ekonomisi önümüzdeki dönemin favorileri olmaya devam edecek."

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim