Muğla'daki bazı otellerin doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığı için satışların durdurulduğu öğrenildi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı yaptığı açıklamada, turizmde yüksek sezonda oldukları için yoğunluğun yaşandığını söyledi.

Otellerdeki hareketliliğin başladığını aktaran Yağcı, ciddi yoğunluğun olduğunu, rezervasyon akışının devam ettiğini dile getirdi.

Gram altın haftaya rekorla başladı! Piyasalarda hareketlilik sürüyor Gram altın haftaya rekorla başladı! Piyasalarda hareketlilik sürüyor

Yer sıkıntısının yaşanmaması için en geç gelecek haftaya kadar rezervasyonun yapılması gerektiğini, özellikle kıyı bölgesinde yer sıkıntısı başlayacağını ifade eden Yağcı, iç pazarda ciddi talep olduğunu vurguladı.

Yağcı, bütün otellerin hazırlıklarının tamamlandığını, her türlü programını organize ettiğini belirterek, "Tatilin uzatılması sektöre pozitif yansıdı. Yüksek sezonda olmamıza rağmen her bütçeye uygun tesis var. Misafirlerimiz kendi bütçesine göre rezervasyonlarını yapabilirler." dedi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ise iç pazarda son döneme girdiklerini, bayram nedeniyle sahil bölgelerinde hareketlilik yaşanacağını bildirdi.

Eylül ortalarında okulların başlayacağını hatırlatan Sili, "Bayram tatilinde rahat ve sakin bir tatil yapılacak, bölgemiz ekonomisine katkı sağlanacak. Özellikle Rus pazarından gelen talepler nedeniyle belli bir doluluğa ulaştık. Bayramda gelen iç pazar talebiyle Alanya'da yüzde 100 doluluğa ulaşacağız." diye konuştu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu ise ağustosta Batı ülkelerinde okulların açıldığını, bunun da otellerde düşüşe neden olduğunu vurgulayarak, "Burada açılan boşluğu Kurban Bayramında yerli turistlerin yapacağı 10 günlük tatil kapatacaktır" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim