Anadolu yakasından Trakya bölgesine hayvan geçişiyle ilgili 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Anadolu ayağında (Çamlıca ve Riva Canlı Hayvan Sevk ve Kontrol noktaları) 7/24 esasına göre Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerinde görevli veteriner hekimler, kolluk kuvvetleri ile birlikte nöbet tutmaya başladı. 

EKİPLER TAKİP EDECEK

Anadolu’nun çeşitli il ve ilçelerinden İstanbul’a kurbanlık hayvan getirmek isteyenlerin, hayvanlarını kentin çeşitli ilçelerine götürmelerine 17 Ağustos’ta müsaade edilecek.

Erdoğan: Enflasyon yılın 2. yarısında düşecek, alım gücü eskisinin de üzerine çıkacak Erdoğan: Enflasyon yılın 2. yarısında düşecek, alım gücü eskisinin de üzerine çıkacak

Trakya bölgesine geçmek isteyen hayvan sahiplerinin geçişine ise şartları yerine getirmişlerse aynı gün izin verilecek. Ayrıca 25 Mayıs 2010 tarihinde Trakya Bölgesi şap hastalığından aşılı arilik statüsü kazandırıldığı için bu statüyü korumak, Avrupa yakasına olası bir hastalık bulaşmasını önlemek ve vatandaşların kurban ibadetlerini riske etmemek için de tedbir alındı. Bunun için hayvan sevk ve kontrol noktalarında nöbet tutan teknik ekipler bir taraftan evrak inceleme prosedürlerini yerine getirirken, diğer taraftan sağlık kontrollerini yapacak. 

DİŞİ HAYVAN YASAK

Ayrıca ilçe kurban hizmetleri komisyonlarınca belirlenen pazar yerlerinde tam zamanlı veteriner hekimler görev başında olacak. Veteriner hekimlerin gerekli kontrolleri yaparak gebe ve damızlık dişi hayvanların kurbanlık olarak pazar yerlerine girmelerine ve satışlarına izin verilmeyecek. Bu arada uzmanlar vatandaşların, kurbanlarını mutlaka bildikleri yerlerden almalarını önerdi.

PAZAR KURULDU

Sultangazi’de, 210 bin metrekarelik alana bünyesinde otopark, uyku çadırları, 3 mescit ve 5 kafeteryanın da yer aldığı kurban pazarı kuruldu. Kurban pazarında 600 çadırdan 512’si kurban satışı, 65’i kesim çadırı, 23’ü de hizmet çadırı olarak belirlendi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim