Elbette ki küçük miktarda birikim yapılabilir. Ancak bunun yapılabilmesi için dikkat edilmesi gereken birtakım ufak noktalar bulunmaktadır. Günlük hayatta şimdi haberimizde sıralayacağımız küçük altın kurallara dikkat edildiği taktirde geleceğe yönelik uzun vadeli birikimleri başarılı bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkün. İşte küçük miktarda para biriktirmenin püf noktaları...

BİRİKİM YAPABİLMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER!

->Birikim yapabilmek için öncelikle sabırlı olmak gerekir: Birikimin bir anda oluşum göstermeyip yavaş yavaş gerçekleşeceği asla unutulmamalıdır, bunun için geleceğe yönelik uzun vadeli büyük birikimler yapabilmek adına daima sabır ve özveride bulunulmalıdır. 

->Birikim ancak düzenli olarak yapıldığında gerçekleşebilir: Birikimin sağlanabilmesi için bu sürecin devamlı tekrar edilmesi gerekir. Bu süreçte geleceğe yönelik uzun vadeli büyük birikimler elde edebilmek adına motive bir şekilde kararlı ve istikrarlı olmak son derece önemlidir.
 
->Birikim yapabilmek için gerekirse cepte nakit bulundurmamaya dikkat edin: Cepte nakit para bulundurmamaya dikkat etmek birikim yapmada oldukça önemlidir. Bu sizin sadece ihtiyacınız olduğu durumlarda ATM’lere gidip para çekmenizi sağlayacaktır. Aksi durumda cebinizde para bulunduğunda o anda ihtiyaç dışında gereksiz bir harcama yapılabilme durumu söz konusu olmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli zammı açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli zammı açıklaması

->Kredi kartı kullanma alışkanlığınızı en aza indirin ya da hiç kredi kartı kullanmayın: Kredi kartını devamlı kullandığınızda veya birden fazla kredi kartı kullandığınızda farkında olmadan küçük taksitlerle büyük harcamalar yapabilirsiniz. O anda alınan herhangi bir ürün veya hizmetin ücreti ay sonu ödendiği için yapılan büyük harcamalar görülemeyebilir.

->Elde bulunan birikimi asla küçük ve önemsiz görmeyin: Küçük birikimler ileride sahip olacağınız büyük birikimlerin başlangıcı olduğu düşüncesini aklınızdan çıkarmayın. Çok küçük bir miktarda bile paranın bile geleceğe yönelik uzun vadeli büyük birikimlere sahip olmak için aslında ne kadar önemli ve olmazsa olmaz bir aşama olduğunu unutmayın. 

->Birikim yapılabilmesi için tasarrufu yaşamınızın bir parçası haline getirin: Her ne kadar yapılması zor gibi görünse de o anda yalnızca ihtiyacınız olan şeyleri almayı tercih edin, bu doğrultuda son derece titiz ve dikkatli bir şekilde davranıp gerektiğinde tüketme eylemine geçin. Sonuç olarak, harcamalarınızı planlı ve kontrollü bir şekilde gerçekleştirin.

KÜÇÜK YAŞTA KUMBARA EĞİTİMİ ŞART!

Birikimin yapılması çok küçük yaşlardan itibaren başlanmalıdır. Bunun için çocuklara birikim olgusu aşılatılmalıdır. Bu doğrultuda birikim olgusunu aşılatmak ve gelecek yaşamlarında da kullanmalarını sağlamak üzere çocuklara ilgilerini çekebilecek değişik ve renkli kumbaralarla teşvik etmek gerekmektedir. ‘’Ağaç yaşken eğilir’’ deyiminden yola çıkılarak birikim yapmak küçük yaşlardan itibaren çocukların yaşam parçası haline getirilmelidir.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim