Gram altın haftaya rekorla başladı! Piyasalarda hareketlilik sürüyor Gram altın haftaya rekorla başladı! Piyasalarda hareketlilik sürüyor

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas "Hem hükümetimizin verdiği KDV muafiyeti ve vatandaşlık teşvikleri hem de gayrimenkul şirketlerinin yurt dışına yönelik çalışmaları yabancıya konut satışında adeta patlamaya sebep oldu" dedi ve sözlerine şöyle devam etti, "Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 65,3 oranında artış ile bin 726 konut satışını yabancı yatırımcıya gerçekleştirdik. Yılbaşından bu yana her ay artan satışlarla gerek sektörün gerekse hükümetimizin çalışmalarının meyvesini aldığımızı söyleyebiliriz ancak bu ayki artış oranının geçen yıla göre bu kadar yüksek çıkmasında geçtiğimiz yıl yaşanan hain darbe girişiminin Temmuz ayında satışları ciddi şekilde düşürmesinin etkisi de mevcut."

Yapı ruhsatlarının 2017 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre, bina sayısında yüzde 7,6, daire sayısının ise yüzde 21,6 oranında artış gösterdiğini belirten Z. Altan Elmas, "1 Ekim’de yürürlüğe girecek yeni yönetmelik öncesinde sektörün yoğun ruhsat başvurusunda bulunduğunu görüyoruz. Belediyeler tarafından verilen yapı kullanma izin belgelerinin 2017 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre, bina sayısında %1,9, daire sayısında ise %9 oranında arttığı görülüyor. Kentsel dönüşüm projelerinin artışıyla birlikte gayrimenkul sektörünün istihdama ve büyümeye katkısı devam ediyor. 3. çeyrekte de hem ruhsatların hem de yapı kullanma izin belgelerinin daha da artmasını bekliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim