Deprem konusunda konuşan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Deprem ülkenin gerçeği. TOKİ’nin yaptığı şu 800 bin konutun tamamında bir deprem olduğunda kimse ölmeyecek Allah’ın izniyle. Neredeyse bütün kamu binalarımızı yeniledik; okullar, hastaneler. Viyadükler, yollar, statyumlar da. Kısmen başarılı olduğumuz ve şu anda başarmak zorunda olduğumuz iş konutlarla alakalı kısmı. Orada da işin önünde sorunlar var. Mesela vatandaş mülkiyeti, öyle yaklaşmıyor. 50 metre evi olan 50 metre yeni evle bunu hiç para ödemeden takas ederse ülke ekonomisi bunu karşılayamaz ki. Dolayısıyla o kısımda fedakârlıkla yaklaşılmalı" dedi.

TOKİ'nin 2023 hedefinin 1 milyon konut olduğunu ifade eden Turan, "2023’e gelindiğinde ortalama Türkiye’de yaşayan 5 ila 6 milyon insan Toplu Konut İdaresi’nin yaptığı binalarda yaşıyor olacak. Biz şehirler inşa ediyoruz. Camisi, meydanı nerede olacak düşünüyoruz" diye konuştu.

Turan sözlerine şöyle devam etti:

"Gaziantep projemiz var. Gaziantep’te 3 bin 500 konut inşallah önümüzdeki sene bitecek. Şimdi, 7 bin konutu daha 2017-2018’de gündeme aldık. Yani her yıl Gaziantep Kuzeyşehir’de 5 bin konut civarı buraya ilave konut yapılacak. Kuzeyşehir yaklaşık 45-50 bin konutluk bir proje olarak yeni bir şehir kurulacak. Manisa’da bir yer yaptık, 5 bin 500 konutluk. Karaman’da son iki yılda yaptığımız 3 bin konutluk bir şey var. Anadolu ölçeğinde bunlar ilçe. Örnek bir proje. Sokaklarıyla, caddeleriyle, meydanlarıyla, alışveriş yerleri, dükkânlarıyla örnek bir yer. Yani bir toplu konut bölgesi, sitevari değil bir yaşam alanı"

Gram altın haftaya rekorla başladı! Piyasalarda hareketlilik sürüyor Gram altın haftaya rekorla başladı! Piyasalarda hareketlilik sürüyor

Son 3,5 yıldır yapılan konutlarda hiçbir zaman site inşa etmediklerini söyleyen Turan, "Mümkün olan her yerde mutlaka esnafın olduğu, meydanın olduğu, caminin, okulun olduğu, insanların sosyalleşeceği alanların da olduğu şeyler inşa ediyoruz" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim