Ev hanımları emekli oluyor! Şartlar ve başvuru detayları netleşiyor Ev hanımları emekli oluyor! Şartlar ve başvuru detayları netleşiyor

İLKE İlim Kültür Eğitim Derneği kurulduğu günden bu yana yaptığı araştırma, yayın ve raporlama çalışmalarına Geleceğin Türkiyesi Raporlarını ekledi. Projenin üçüncü raporu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Taşdemir'in proje yürütücülüğünü yaptığı, Taşdemir'le birlikte aynı üniversiteden Etem Hakan Ergeç, Hüseyin Kaya ve Özer Selçuk'un yazdığı Geleceğin Türkiyesinde Ekonomi 16 Nisan 2019 tarihinde kamuoyuyla paylaşılacak.

Geleceğin Türkiyesi adıyla gerçekleştirilen projede eğitimden yükseköğretime, sivil toplumdan dış politikaya, siyasetten yönetime kadar birçok alanda alanında uzman kişilere gelecek vizyonu çizen ve çözüm öneren raporlar hazırlatılıyor. Projenin üçüncü çalışması olan Geleceğin Türkiyesinde Ekonomi Raporunda alanın eksikleri tespit ediliyor ve dünyadaki örnekler incelenerek konuya dair uygulanabilir çözüm önerileri sunuluyor.

Geleceğin Türkiyesinde Ekonomi raporu 16 Nisan 2019 günü 10:00’da Şişli Grand Cevahir Hotel’de düzenlenecek programla kamuoyuna sunulacak. Raporun yazarlarının raporu sunacağı programa alanın uzman isimleri de katılarak katkı sunacak.

EKONOMİ RAPORUNDA NELER VAR?

Geleceğin Türkiyesinde Ekonomi raporunun temel motivasyonunu “Geleceğin Türkiyesinde nasıl bir ekonomide yaşamak istiyoruz?” sorusu teşkil ediyor. Raporun temel amacı bir ekonomi vizyonu ortaya koyarak, bu vizyon doğrultusunda odaklanılması gereken hususlara dikkat çekmek ve temel bir çerçeve sunmaktır. Raporda ortaya konulan vizyon “erdemli bir toplum için adil, müreffeh ve sürdürülebilir bir ekonomi” talebi etrafında şekilleniyor.

Geleceğin Türkiyesi projesi kapsamında Eğitim, Yükseköğretim, Ekonomi, Yönetim, Dış Politika, Sivil Toplum, Kültür ve Sosyal Politika konularında vizyoner çalışmalar yapılıyor. Projenin ilk raporu Geleceğin Türkiyesinde Eğitim, 1 Ekim 2018; ikincisi Geleceğin Türkiyesinde Yükseköğretim ise 12 Şubat 2019 tarihinde düzenlenen programlarda yoğun bir katılımla kamuoyuna sunulmuş ve büyük yankı uyandırmıştı..

GELECEĞİN TÜRKİYESİ PROJESİNİN AMAÇ VE HEDEFİ

İLKE Derneği Geleceğin Türkiyesi adı altında Eğitim, Yükseköğretim, Ekonomi, Yönetim, Dış Politika, Kültür Politikaları, Sosyal Politikalar ve Sivil Toplum konularında yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkı sunmayı amaçlıyor.

Geleceğin Türkiyesini inşa ederken toplumsal, ekonomik, kültürel, siyasi her alanda birbiriyle uyumlu, işlevsel ve sürdürülebilir politikalar geliştirmeyi öncelikli hedef olarak belirleyen İLKE Derneği faaliyetlerini adalet, kuşatıcılık, tutarlılık, yapıcılık, teorik bütünlük, uygulanabilirlik, katılım ve istişare değerlerini temel alarak hazırlayıp, ülkemizin geleceğine katkı sunmayı hedefliyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim