Ahlatcı Yatırım Araştırma Müdürü Yücel Tonguç Erbaş Bloomberg HT'de Yatırım Kulübü programına konuk oldu. Erbaş bu sabah 4.1887'yi görerek rekor tazeleyen Euro/TL 'nin pariteye bağlı olarak 4.20'nin üzerine yükselebileceği tahmininde bulundu.

Erbaş konuya dair "Yatırımcılar için Euro/Dolar 'da 1.12'den sonra 'euro mu dolar mı taşınmalı' diye düşündüklerinde, euro daha mantıklı gelmiş görünüyor. Bu trendin bir iki ay daha devam edeceğini düşünüyorum. Paritenin 1.17-1.20 hareketi yapacağını düşünürsek önümüzdeki 1-2 ay içerisinde 4.20'lerin üzerinde Euro/TL ile karşılaşabiliriz" değerlendirmesini yaptı. 

Erbaş ayrıca, ''Paritede 1.20 hareketi gerçekleştikten sonra Trump'ın ve veri akışının dolara pozitif etkileri olabilir, ancak o zaman bu döngü değişebilir. Ama bu süreçte parite biraz daha yukarı gitmeye devam edebilir, bu da Euro/TL 'yi yukarı doğru baskılayacaktır" diye konuştu. 

Euro son olarak Ocak ayında 4.18 seviyesini görerek rekor kırmıştı. 

Gram altın haftaya rekorla başladı! Piyasalarda hareketlilik sürüyor Gram altın haftaya rekorla başladı! Piyasalarda hareketlilik sürüyor

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim