Erik Finman, 2012 yılında henüz 12 yaşındayken büyükaesinden aldığı harçlık ve abisinden aldığı bir miktar para ile 1,000$’lık Bitcoin’e ilk yatırımını yaparak bu serüvene başladı. 12 yaşında Bitcoinle tanışan Erik Finman adlı çocuk, 18 yaşına geldiğinde 1 milyon doları aşkın bir servetin sahibi oldu. Şu an için 403 tane Bitcoine sahip olan Erik Finman’ın Bitcoin’e ilk zamanlarda yaptığı yatırım sonrasında Bitcoin fiyatlarının patlamasıyla birlikte büyük kar elde etti. Böylece Erik Finman Bitcoin milyonerleri listesine girmeyi başardı.

Böylesine büyük bir miktarda paraya sahip olduğu için ne okula gidiyor ne de sabit bir işi yok. Yalnızca Bitcoin yatırımına odaklanarak kazanım elde ediyor. Erik Finman’ın bu sanal paralarını satması durumunda eline geçecek miktar ise yaklaşık 1,7 milyon dolar (6 milyon TL).

ERIK FINMAN’IN BİTCOİN MİLYONERİ OLMA YOLUNDAKİ HİKAYESİ

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu

Erik Finman 2012 yılında Bitcoin’le tanıştı.

Büyükaesinden aldığı 1000$'lık yatırım ile Bitcoin madenciliğine başladı.

2 yıl içerisinde 100.000$ değerinde Bitcoine sahip olmayı başaran Erik, ufak çaplı bir şirket kurdu.

Şirketini kurduktan sonra bir miktar bütçe ile Silikon Vadisi'ne giden Erik, Reddit'in kurucusu Alexis Ohanian ile tanıştı.

Kurduğu şirketini 300 bitcoin karşılığında satmayı başaran Erik Finman, geçtiğimiz yıl Bitcoinin bir anda yükselmesiyle birlikte Bitcoin milyoneri oldu.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim