General Electric, yaklaşık 7.4 milyar dolar karşılığında petrol sahalarına hizmet sağlayan Baker Hughes firmasının New York Borsası'nda işlem gören hisselerinin dışında kalan yüzde 62.5 hissesini satın aldı. 137 milyar dolar yıllık gelire sahip olan General Electric, kendi bünyesindeki petrol ve gaz departmanlarını da Baker Hughes ile birleştirdi.

23 milyar dolara ulaşan kombine gelirle, 2014 yılında Baker Hughes'u satın almaya çalışan fakat başaramayan Halliburton'u geride bırakan General Electric, sektörün en büyük oyuncusu Schlumberger'in ardından petrol sahaları hizmetlerinde dünyanın en büyük 2. firması oldu.

GE ve Baker hughes tarafından açıklamaya göre birleşme, "petrol ve gaz alanında ekipman, servis ve dijital çözümleri bir araya getirdiği" için dünyanın ilk ve tek örneği niteliğinde.

120 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERECEK

Öte yandan, General Electric, satın aldığı Baker Hughes markasına dokunması, sadece, "bir GE şirketi" ibaresi eklemesi yaptı ve yeni oluşum borsada da BHGE ismiyle işlem görmeye başladı.

Birleşme öncesi 90 ülke geneline yayılan Baker Hughes, General Electric sayesinde 120 ülkeye ulaşabilecek. Toplam personel sayısı da iki misli artarak 70 bin civarına ulaşan firmanın CEO ve Başkan koltuğunda ise General Electric'in petrol ve gaz operasyonlarının başında bulunan Lorenzo Simonelli oturacak. Yönetim Kurulu'ndaki 14 üst düzey yöneticiden 5 tanesi ise Baker Hughes kökenli olacak.

Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik

Simonelli, çok büyük bir boşluğu doldurduklarını belirterek üretim verimliliğinde çok ciddi sıçrama beklediklerini söyledi.

Şirket, 2020 yılı itibarıyla Houston'da bulunan 40 tesisten bazılarını kapatacağını ve 2020 yılı itibarıyla operasyon giderlerinden yıllık 1.2 milyar dolar tasarruf etmeyi bekliyor.

Yeni Baker Hughes şirketinin yönetim merkezleri ise Londra ve Houston'da bulunacak.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim