ABD piyasaları açısından, Cuma günü dolar üzerinde etkili olacak tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Veri dolarda yükseliş bekleyenler tarafından yakından takip edilecek. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geride kalan on istihdam raporunun dokuzu sonrasında -Şubat, Mart ve Mayıs aylarında beklentiyi aşmasına karşın- gerileme kaydetti.

Goldman Sachs stratejiti Michael Cahill, "Dolar, olumlu yönde sürpriz yapan verilere tepki vermiyor, ama olumsuz haberlerle zayıflamayı sürdürüyor. Bu durum kalıcı olduğu sürece veriler açıklandıkça riskler aşağı yönlü durumda bulunuyor" dedi.  

Dolar, yılın ilk yarısını dört aylık bir düşüş serisiyle (2011'den beri görülen en uzun düşüş süreci) kapattı. ABD Doları, başkanlık seçimlerinin ardından kaydettiği kazançlarını geri verdi. Haziran ayına kadarki yüzde 6.6'lık düşüş, ABD parasının 2010 yılından beri kaydettiği en kötü yarıyıl oldu.

Credit Suisse stratejisti Alvise Marino'ya göre Trump yönetiminin mali genişlemessine yönelik iyimserliğin azalmasının, Fed'in politikasını ve olumlu verileri gölgede bıraktı. Marino, "Para politikası tarafından olanlar eşit derecede önem taşımıyor. Bu daha çok finansal beklentilerin azalmasıyla birlikte ağırlığı azaltılan dolarla ilgili" dedi.

Merkez bankaları tarafından hızlı bir şekilde benimsenen şahin tavır da dolar için yardımcı olmadı. ABD Doları, euro karşısında geçtiğimiz hafta yüzde 2'nin üzerinde değer kaybederken, sterlin ve Kanada Doları karşısında da yüzde 2'nin üzerinde geriledi.

Benzin ve motorine büyük zam geliyor Benzin ve motorine büyük zam geliyor

BloombergHT

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim