Her yıl bayram öncesinde gündeme gelen bayram ikramiyesi bu yıl çok daha heyecanla bekleniyor. Sadece memur ve memur emeklilerinin alabildiği bayram ikramiyesi toplu sözleşme görüşmelerinden çıkan olumlu yanıtla artık SGK ve BAĞKUR emeklilerine de verilecek. 2 yıl önceki toplu sözleşmede bu konunun karar bağlanmasıyla geçtiğimiz günlerde alınan promosyonun bir benzeri şeklinde memur ve emeklilere müjde olacak.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ

4. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde 2018 ve 2019 yıllarında memurların ve memur emeklilerinin mali ve sosyal haklarında yapılacak iyileştirmelerin belirlenecek ve ayrıca yıllardır görüşülen ve talep edilen bayram ikramiyesi mevzusu da masaya yatırılacak. Memur-Sen ve Türkiye-Kamu-Sen’in ikramiye taleplerine verilecek yanıt dört gözle bekleniyor.

İkramiye müjdesi ne zaman gelecek?

5.1 milyon memur ve emeklinin beklediği müjde Ağustos ayında yapılacak olan Toplu Sözleşme görüşmesinde gelecek. Kararın olumlu olması sonrasında bayram ikramiyesi karara bağlanacak ve artık her sene Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde emekliler ikramiyeyle müjdelenecek.

Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik

Bayram İkramiyesi kaç TL olacak?

Memur-Sen tarafından bayram ikramiyesi için talep edilen ücret 1.950 TL. Görünün o ki ikramiye verilmesi karara bağlanırsa memur ve emekliler her yıl 2 defa bu promosyonla çok rahat edecekler. Şimdi gözler Ağustos ayında çıkacak olan kararda.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim