Açılışta BIST 100 endeksi 3,08 puan artarken, bankacılık endeksi yüzde 0,27 düştü, holding endeksi ise yüzde 0,19 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,98 ile madencilik, en çok gerileyen ise yüzde 0,50 ile ticaret oldu.

Dün, güne yatay başlayan BIST 100 endeksi, özellikle banka pay piyasalarında yoğunlaşan alımların etkisiyle yükselişe geçerek, gün içinde 103.558,64 puanla tüm zamanların zirvesini gördü. Endeks günü önceki kapanışa göre yüzde 2,06 artarak kapanış rekorunu da 103.182,64 puana taşıdı.

Benzin ve motorine büyük zam geliyor Benzin ve motorine büyük zam geliyor

Analistler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya ile ilişkilerinin tartışma konusu olmaya devam etmesi ve Trump ile ilgili belirsizlikler nedeniyle uluslararası piyasada tedirginliklerin arttığını belirterek, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın, Temsilciler Meclisinde yapacağı sunumun piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade etti.

Yellen'ın son dönemdeki iletişim stratejisini değiştirmeden, görece pozitif bir tablo çizmesini bekleyen analistler, Fed'in bilançosunun ne zaman küçültmeye başlayacağına ve faiz politikasına ilişkin verilecek mesajların takip edileceğini dile getirdi.

Analistler, bugün, Avro Bölgesi sanayi üretimi ve Fed'in Bej Kitap Raporu'nun da izlenmesi gerektiğini ifade ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 103.400 ve 104.000 seviyelerinin direnç, 100.000 seviyesinin destek konumuna geldiğini söyledi.

BDDK bankaları, bankalar borsayı uçurdu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), batık krediler nedeniyle bankada kalan gayrimenkullerin 3 sene sonra sermaye hesabından indirilmesi düzenlemesini yürürlükten kaldırdı.

Resmi Gazete'de dün yayımlanan yönetmelik değişikliği ile bankaların sermaye yeterliği üzerinde pozitif bir etki yaratacağı beklentisi Borsa İstanbul'a yeni rekor getirdi. Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin piyasa değeri de 805 milyar liraya yükseldi.Rekorla kapanan Borsa İstanbul'da bankacılık endeksi ise yüzde 3.87 yükseldi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun yaptığı değişiklikten en olumlu etkilenmesi beklenen Halk Bankası hisseleri dün yüzde 5.26 yükseliş yaşadı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim