Kurban Bayramı tatili için İstanbul’dan yola çıkacak milyonlarca kişiye yardımcı olacak bir araştırma yapıldı. Interpress’in Yandex Navigasyon tarafından yapılan araştırmadan edindiği bilgilere göre, trafiğin yoğun olduğu bölgeler ve yola çıkmak için ideal saatler belirlendi. Kurban Bayramı tatilinin, 30 Ağustos Zafer Bayramı tatiliyle birleştirip 10 güne çıkmasıyla vatandaşların büyük çoğunluğunun 25 Ağustos Cuma gününden yola çıkması beklenirken, yapılan analizde İstanbul’un her iki yakasından da ideal yola çıkış saatleri sabah 10.00’dan önce veya akşam 21.00’den sonra olarak tespit edildi.

Trafiğin yoğun olduğu rotalar belirlendi

Yapılan analize göre Anadolu Yakası’nda İstanbul çıkışı yönünde E5’te Uzunçayır-Maltepe-Pendik arasında, TEM’de ise Sultanbeyli-Kurtköy arasında sürücüleri yoğun bir trafiğin beklediği saptandı. Avrupa Yakası’nda Anadolu istikametindeyse Mahmutbey Gişeler ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün bağlantı yollarında büyük ölçüde trafik sıkıntısının yaşanmasının öngörüldüğü belirlendi.

Avrasya Tüneli 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü rahatlattı

Avrasya Tüneli'nin önceki bayramlara göre trafikte bekleme sürelerini azalttığı görüldü. Avrupa-Anadolu yönünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde normal bir cuma gününe göre ortalama 2 saat olan bekleme süresi, 1 saat 12 dakikaya düşerken, sürücülerin Avrasya Tüneli'ne yönelmesi sayesinde köprü üzerinde yapılan yol çalışmasına rağmen eski bayramlardaki kadar trafiğin oluşmadığı gözlemlendi.

Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yoğunluğu azalttı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Avrasya Tüneli'nin etkisi yaşanırken, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ise Yavuz Sultan Selim Köprüsü sayesinde yoğunluğun azaldığı görüldü. TEM'de Mahmutbey Gişelere kadar oldukça yoğun bir trafik yaşanırken, bu noktadan sonra hem tır hem de normal araç trafiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yöneldi. Bundan dolayı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün girişinde trafik yoğunluğunun azaldığı tespit edildi. Medya Takip Ajansı Interpress’in medyada yapmış olduğu araştırmaya göre, trafikle ilgili yılbaşından bu yana yazılı basında 109 bin 682 haber çıktığı belirlendi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim