Çerçi Özgün Özbiçer, “İnsanlar artık kendi sucuğunu yapmak istiyor. Sucuk baharatı da bizim Kurban Bayramı öncesi en çok sattığımız ürünlerden” diye konuştu.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar etlerini değerlendirmek için alternatif aramaya başladı. Adana’da birçok vatandaş ise etlerini buzlukta saklamak yerine evde kendi sucuklarını yapıp kış boyu tüketmek için harekete geçti. Bu yüzden sucuk baharatı ve şişirilip kurutulmuş bağırsak almak için çerçilerin yolunu tutan vatandaşlar, ev yapımı sucuk hazırlığına başladı.

Seyhan ilçesi Saydam Caddesi’ndeki Mısır Çarşısı’nda 1910 yılında kurulan Çerçi Yusuf’un, şu anki sahibi Özgün Özbiçer, yaptığı açıklamada vatandaşların artık kendi sucuklarını yapmak için baharata ilgi duyduklarını belirtti.

“BAHARAT 30, BAĞIRSAK 1,5 TL”

8 çeşit baharatın karışımından oluşan sucuk baharatının kilogram fiyatının 30 TL’den alıcı bulduğunu, bağırsağın ise 20 tanesinin 1,5 TL’den satıldığını anlatan Özbiçer, “İnsanlar artık kendi sucuğunu yapmak istiyor. Sucuk baharatı da bizim Kurban Bayramı öncesi en çok sattığımız ürünlerden. Vatandaş kurbanlığından çıkan eti ayırır daha sonra bizden aldığı baharat ile harç yapar ve son olarak bağırsağa koyup sucuğu kurutur. İçerisinde, çemen, kimyon, Kahramanmaraş’tan getirdiğimiz özel baharatlarımız var. Toz biberimiz var. Vatandaş içerisine sadece sarımsağını ve tuzunu koyuyor. Yaklaşık 8 çeşit baharatın karışması bu sucuk baharatı. Kilosunu 30 TL’ye satıyoruz. 1 kilogram et için ise yaklaşık 70-80 gram baharat yeterli oluyor” ifadelerini kullandı.

Sucuk baharatı almaya gelen bir vatandaş ise “Kurban Bayramı geliyor. Evde et olacak ve kendi sucuğumu kendim yapmak istiyorum. Dışarıdan aldığımız sucuklar pek hoşuma gitmiyor. Kaliteli sucuk bulmakta zor. Arkadaşların tarifiyle kendi sucuğumu kendim yapacağım. 10 kilogram et ayırmayı düşünüyorum. 700 gram baharat aldım, birde bağırsak alacağım” diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim