Araç sahiplerini üzen haber! Motorine zam geliyor Araç sahiplerini üzen haber! Motorine zam geliyor
Milyonlarca vatandaş Ocak ayındaki torba yasaya kilitlenmiş durumda. Kıdem Tazminat Fonu'ndan emeklilikte yaşa takılanlara kadar herkes torba yasadan çıkacak müjdeyi bekliyor. Özellikle taşeron işçiler sıkıntılarını yok edecek yasal çalışmayı arzu ediyor. Bu arada milyonlarca vatandaşı sevindirecek af ve yapılandırma haberleri de gelmeye başladı. 4 milyon Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlusunun 8 milyarlık borcunu silecek aftan sonra, 3 milyona yakın Bağ-Kur borçlusu için de torba yasa umudu doğdu. Torba yasaya konulacak bir madde ile Bağ- Kur pirim borcu olanlar için hem gecikme zammı indirimi, hem de 36 ayı bulacak taksit imkanı getirilmesi düşünülüyor.
 
HASTANEYE GİDEMİYORLAR 
Milyonlarca küçük esnaf ve ailesi sırf Bağ- Kur borcu yüzünden hastaneye gidemiyor. Getirilmek istenen düzenlemeye göre, bu borçların ana paraları aynen korunacak. Sadece gecikme cezalarının yarısı silinip, toplam borç 36 aya kadar taksitlendirilebilecek. Böylece yığılan borçlar ödenebilecek duruma getirilecek. Genel Sağlık Sigortası affında ise gelir testi yaptırmayan yaklaşık 4 milyon vatandaşa gelen 8 milyar lirayı bulan borcun tamamını silineceği belirtiliyor. 
 
İNTİBAK UMUDU VAR
Öte yandan ikinci intibak için de yaklaşık 7.5 milyon emekliye yeni umut doğdu. Özellikle 2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşların maaşları arasında ciddi uçurumlar söz konusu olmuştu. Bu vatandaşların da maaşlarında bir düzeltmeye gidecek olan yeni intibak düzenlemesinin, torba yasa ile birlikte çıkacağı belirtiliyor. 
Editör: TE Bilisim