Döviz kurundaki sert hareketlerin etkisiyle yeni yıla yükselişle başlayan altın, devam eden 5 ayda üst üste değer kaybetti.

Hziran ayını 140,5 liradan tamamlayan altın, 154,4 lira ile rekor kırdığı nisanda bile yüzde 0,83'lük düşüş kaydetti.

'165 LİRA GÜNDEME GELEBİLİR'

AA Finans Analisti İslam Memiş, yıla 130 lira seviyesinden başlayan altının, yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçları arasında ikinci sırada yer aldığını bildirdi.

Fiziki altın talebinin artmasını altının gram fiyatındaki düşüşlere bağladıklarını ifade eden Memiş, "Altının gram fiyatındaki yükselişlerde kademeli olarak 150-155 ve 165 lira seviyeleri sürpriz olmayacaktır." dedi.

YENİ ZİRVELERE HAZIR OLUN

İntegral Yatırım Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu da, gram altının nisan ayında 154,41 lira en yüksek seviyesine ulaştığını hatırlatarak, "Bakıldığında, gram altında getirinin önemli kısmı 1-12 Ocak'ta oluşmuş. Bunun büyük ağırlığı dolar kurundaki yükseliş, diğeri ise ons altındaki yükselişten geldi." diye konuştu.

Turşucu, "Yılın ikinci yarısında gram altında 154 lira zirvesini zorlayan, belki de yeni zirveler yapan bir görünüm oluşabilir. Bunda dolar kurundaki yükseliş ve ons altının yer yer 1.300 dolar seviyesini test etmesinin etkisi olacak." dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim