Aksa Doğalgaz yapılan açıklamaya göre, yapılacak yatırım kapsamında Ağrı'da ağustos sonuna kadar 12 bin konuta doğalgaz ulaştırılacak.

Aksa Doğalgaz'ın 27 ilde faaliyet gösterdiği kaydedilen açıklamada, şirketin yıl sonuna kadar Ağrı'da 20 milyon lira yatırım yapmayı hedeflediği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aksa Doğalgaz Üst Yöneticisi Yaşar Arslan, Ağrı ve Doğubayazıt ilçesinin doğalgaza kavuşmasının bölge için önemli bir avantaj olacağını vurgulayarak, "Yapılacak yatırımla kurulacak 150 kilometre şebeke altyapısıyla 12 bin konuta doğalgaz arzı sağlamayı planlıyoruz. Ağrı halkının yatırımlarla birlikte dönüşümlerini sonbahardan önce yapmalarını ve bu kış doğalgaz kullanmaya başlamalarını arzu ediyoruz. Gelecek 5 yılda Ağrı ve Doğubayazıt'a 100 milyon lira yatırım yapmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), geçen yıl sonunda Ağrı ve Doğubayazıt ilçesine doğalgaz götürülmesi amacıyla lisans ihalesi düzenlemiş ve ihaleyi en düşük teklifi veren Aksa Doğalgaz dağıtım şirketi kazanmıştı.

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim