EPDK’dan yapılan açıklamaya göre 17 ilçe daha gaz dağıtımı bölgesi kapsamına alınarak ihalesi yapıldı. EPDK’dan yapılan açıklamada “Hâlihazırda 316’sı ihaleler kapsamında, 172’si ise dağıtım bölgesi genişleme işlemleri neticesinde toplam 488 ilçemiz doğal gaz dağıtım bölgeleri kapsamına alınmıştır. Bu ilçelerimizin 339’unda hâlihazırda doğal gaz kullanılmaktadır. Bununla birlikte önümüzdeki 2019 sonuna kadar  ilave 222 ilçe ve beldemize daha doğal gazın ulaştırılması planlanmaktadır” denildi. 

81 İLDE İMKAN SAĞLANDI

Yapılan açıklamaya göre 7 Temmuz’da lisans verilen 17 ilçe şunlar: Aksaray (Eskil), Erzincan (Çayırlı, Tezcan), Aydın (Çine, İncirliova), Denizli (Acıpayam, Serinhisar, Sarayköy, Tavas), Tokat (Başçiftlik, Pazar), Osmaniye (Düziçi), Düzce (Yığılca), Rize (Pazar), Kayseri (Yeşilhisar, Yahyalı, Tomarza).

Yapılan açıklamada Doğal Gaz Piyasası Kanunu kapsamında bugüne kadar yapılan ihaleler sonucunda 63 dağıtım bölgesi için lisans verildiği de hatırlatılarak şöyle denildi: “Kanun öncesi lisans verilen 7 adet dağıtım lisansı ile birlikte mevcut durumda 70 doğal gaz dağıtım lisansı yürürlükte bulunmaktadır. Son olarak, Aralık 2016’da yapılan ihaleler neticesinde Ağrı ve Tunceli illerimiz için doğal gaz dağıtım lisansı verilmiştir. Bununla birlikte, Mart 2017’de Artvin ile Hakkâri, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi ihaleleri gerçekleştirilmiş olup lisanslama işlemleri devam etmektedir. Böylelikle 81 ilimizin tümünde doğal gaz kullanımına imkân sağlanmıştır. 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim