2017 yılı itibariyle Kurban Bayramı öncesi emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Binlerce emeklinin merakla beklediği maaş ödemeleri ile ilgili açıklama geldi. Özellikle kurbanlık içini parasını denkleştirmeye çalışan emekliler gözünü maaş ödemelerine çevirdi. Konuya ilişkin yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde emekli maaşları yatırılma tarihi belli oldu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında emekli maaşlarının yatırılacağı tarihle ilgili kesin karar alınarak emekli vatandaşları sevindirecek gelişmeler yaşandı. Bekir Bozdağ emekli maaşlarının ne zaman yatırılacağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

EMEKLİ MAAŞ ÖDEMESİYLE İLGİLİ TARİH AÇIKLAMASI

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu

Bekir Bozdağ, emekli maaşlarının ne zaman yatırılacağına ilişin şu ifadelere yer verdi:

"Sosyal Güvenlik Kurumumuzdan aylık almakta olan emeklilerimize, SSK kapsamındaki emekliler için her ayın 17 ve 26'sı, Bağ-Kur kapsamındaki emekliler için ise her ayın 25-28'i arası, Emekli Sandığı kapsamındaki emekliler için ise her ayın 1'i ve 5'i arası ödemeler yapılmaktadır.

Emekli Sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır.

Bu çerçevede, 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir."

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim