Memur ve memur emekli maaşı zamlarıyla ilgili 4.dönem toplu görüşmeleri sürecinde sona gelindi. Yapılan görüşmeler doğrultusunda 2018-2019 yıllarında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak artış belirlenecek. Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu memur ve emekli maaşları hakkında zam önerisinde bulundu.

Yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisini doğrudan ilgilendiren memur ve memur emekli maaşı zammı teklifi sunuldu.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun başkanlığını yürüttüğü memur ve memur emekli maaşı zam teklif süreci 1 Ağustos’ta yapılan ilk toplantıyla başladı. Şu anki süreçte 4.dönem toplu sözleşmeleri kapsamında hükümet bugün memur ve memur emekli maaşları hakkında zam önerisinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamasında hükümetin memur ve emeklilere sunduğu zam teklifini açıkladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu memur maaşının zammına ilişkin yüzde 3+3'lük teklif sundu.

Jülide Sarıeroğlu’nun memur maaşı zamlarıyla ilgili sunduğu teklife göre;

->2018 yılı ilk altı ayı için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3,

->2019 yılı ilk altı ayı için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3 şeklinde olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun teklifine Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın tarafından yanıt geldi.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Sunulan teklif eski Türkiye'nin teklifidir. Bizim için müzakere etmeye değer değildir, daha makul olacaksa yeni tekliflerine açığız." sözlerine yer verdi.Memur-Sen 2018'in ilk 6 ayında yüzde 10 ikinci altın ayında ise yüzde 6 zam istiyor.

Erdoğan: Enflasyon yılın 2. yarısında düşecek, alım gücü eskisinin de üzerine çıkacak Erdoğan: Enflasyon yılın 2. yarısında düşecek, alım gücü eskisinin de üzerine çıkacak

MEMUR-SEN 2018 İÇİN YÜZDE 10+6 ZAM İSTİYOR

Yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisinin 2018 ve 2019 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 4. dönem toplu görüşmeleri için Memur-Sen, üç alternatifli teklif sunmuştu.

Buna göre, ilk teklifte, 2018'in ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 6, 2019'un ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 8 zam öngörülüyor.

İkinci teklifte, 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere taban aylığa 75 lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 zam talep ediliyor. 1 Ocak 2019'dan geçerli olmak üzere de taban aylığa 75 lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 zam isteniyor.

Üçüncü teklif ise 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere, ek ödeme oranlarına 15 puan ilave zam ve birinci altı ayda yüzde 6, ikinci altı ayda yüzde 6 zam ile 2019 için birinci altı ayda yüzde 10, ikinci altı ayda yüzde 8 zam talebini içeriyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim