Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (ADAU) eğitimin kalitesini ve öğrencilerin bilgisinin değerlendirilmesinin mevcut durumunun öğrenilmesi, öğrencilerin ve ebeveynlerin üniversiteden memnuniyet derecesinin belirlenmesi, onların görüş ve önerilerinin dinlenerek yönetim kararlarının kabul edilmesinde dikkate alınması öne sürülmüş önemli görevlerden biridir. Bütün bunları dikkate alarak, üniversitenin rektörü, Azerbaycan Milli Elmler Akademisinin muhabir üyesi, Prof. İbrahim Ceferovun talimatı ile sınav oturumunun gözlemlemek için ebeveynlere uygun ortam oluşturmakla birlikte, onlarla fakülteler görüşler düzenleniyor.

Tarım ekonomi fakültesinde eğitim gören öğrencilerin velileri ile yapılan görüşmede üniversitede öğrencilerin eğitim alması için oluşturulan ortam ve olanaklar, sınav süreci, ebeveyn-univeristet ilişkilerinin önemi, öğrencilerin sosyal geçim sorunları gibi konular ele alındı. Rektör, Prof. İbrahim Ceferov veliler önünde konuşma yaparak Azerbaycan devletinin dikkat ve gösterdiyi özen sayesinde tarım eğitimin gelişmesi için oluşturulan koşullar, aynı zamanda öğrencilerin sosyal geçim koşullarını iyileştirmek amacıyla modern yurt kompleksinin inşaatı ve 17 Şubat 2016 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in kampüsün açılışını etmesi, tüm öğretim korpusları yanı sıra, tarımsal ekonomi Fakültesi lojistik içinde yeniden kurulması, fakültede Azerbaycan, Rusça ve İngilizce eğitimin düzenlenmesi, öğrencilerin bilgisinin değerlendirilmesinde nesnelliyin sağlanması, profesör-hoca heyetinin terkibinde gençlerin özel ağırlık artması, sınavlarda yüksek neticeler gösteren öğrencilere ek uyarıcı bursların verilmesi, öğrencilerin arasında memnuniyet sorgusunun yapılması ve diğer işler hakta konuşma yapmıştır.

Açık ve samimi ortamda geçen görüşmede ebeveynler çocuklarının iyi eğitim almaları için üniversitede oluşturulan ortamdan memnuniyetlerini bildirmekle beraber, bilgisayarda test yöntemi ile birlikte yazılı ve sözlü sınav formlarının teşkilinin önemini, derslerin kalitesi, uygun konularda kitaplarla teminat, üniversitede düzenlenen ücretsiz yabancı dil kursların imkanlarından etkin kullanılması ve diğer konular hakkında konuşmuşlar. Sonda veliler bu gibi etkinliklerin eğitimin kalitesinin daha da iyileştirilmesinde, üniversite-ebeveyn ilişkilerinin rolünün artırılmasına önemli katkı olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim