Yeniçırak; Çamlıhemşin’de Değişimin Adı Deva Olacak Yeniçırak; Çamlıhemşin’de Değişimin Adı Deva Olacak
Rize’de geçtiğimiz gece ormanlık alanda aç kalan ayılar, Çamlıhemşin’in dünyaca ünlü Ayder Yaylası yolu üzerinde bulunan bir balık tesisine girdi. Burada kuyularda bulunan balıklara ulaşan ayı kendini fark eden ve görüntüleyen vatandaşları görür görmez avını alarak bu bölgeden hızlıca uzaklaştı. 

CEP TELEFONU KAMERASIYLA GÖRÜNTÜLENDİLER
Kaçkarlar Milli Parkı ormanından geldiği tahmin edilen ayıların, periyodik aralıklarla bu tesise gelerek balıklardan aşırdıkları bilgisi alındı. Tesiste yemek yiyen vatandaşlar burada bulunan kaz ve ördeklerin aniden hareketlenmeleri üzerine baktıklarında ayının hemen karşılarında olduğunu gördüler. Kendilerine oldukça yakın olduğunu gören misafirler tesise giren ayıyı cep telefonlarıyla görüntülediler. Sakin tavırlarıyla yavaş yavaş tesise gelen ayı daha sonra fark edildiğini anlaması ardından ormanlık alana doğru çıkarak gözden kayboldu.

15 DAKİKA ARALIKLARLA GELİP GİTTİLER
O tesiste yemek yiyen Hüseyin Yılmaz ayıyı gördükten sonra şaşkına döndüğünü belirterek; “Ayder Yaylası’nda çekimler için bulunuyoruz. Yaylaya iki kilometre kala bir tesiste yemek yiyorduk. Yemek yerken ördek ve kazların aşırı bir sesini duyduk. Dönüp baktığımızda ayı üç dört metre yanımızdaydı. Havuzdan balığı aldığını gördük. Elimdeki kamera ile görüntülemeye başladım ki bir arkadaşımız ışığını ona doğru yöneltince ayı kaçmaya başladı. Ardından her 15 dakikada bir gelip gitmeye başladı. Üç tane olduğunu fark ettik. 10 metre yukarı çıkıp fırsatını bulduklarında havuza gelerek balıkları alıp kaçıyorlar. Ayrıca iki gün öncede işletme sahibinin ifadesine göre 50 kiloluk unlarını çaldıklarını söylediler. İşletme sahibi bu konuda yetkililerden yardım istedi. Yetkililer gelip beklemişler ama ayılar gelmediler. Onlar gittikten sonra yeniden balıkları alıp gitmişler” ifadelerini kullandı.  



Editör: TE Bilisim