Çamlıhemşin Ayder Kayak Tesisleri ve Teleferik Projesi ile ilgili, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ve AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, uluslararası Leitner firması yetkilileriyle bir toplantı yaptı.

 

Firma yetkililerinden ikili teklif aldıklarını söyleyen Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, “Yıllardır üzerinde çalıştığımız ancak bir takım SİT ve Milli Parklar konulu bürokratik engeller nedeniyle izin ve proje tasdiklerinin gecikmesi olmuştu. Son aşamaya geldik. Projeler tasdik oldu. Alternatif çalışmaları birlikte yürütmek üzere firmalardan teklifler almaya başladık. Bugün Leitner firmasının yetkilileri geldi.  Son durumla ilgili teknik bilgi alışverişinde bulunduk. 15-20 gün içinde 2 alternatifli yapım şeklini maliyet olarak ya da yap-işlet-devret modeli olarak tekliflerini netleştirecekler.  Diğer firmalardan da alınan teklifleri dikkate alarak seçim sonrası çok kısa sürede bu işin startını vermeyi arzu ediyoruz.” diye konuştu.

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, da yaptığı açıklamada, Ayder ve çevresine önemli turizm hareketliliği sağlayacak proje için bugün bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Artık sona yaklaştık. İl Genel Meclisi Başkanlığımız döneminde il Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje çalışmalarına da ortaklık etmiştik. O dönemde özellikle güzergâhların tespiti konusunda çalışmalar yapmıştık. Ayder ve Çamlıhemşin’in turizm merkezi olması yolunda çalışmalarımız var. Bunun da kayak merkezi ve teleferik projesiyle mümkün olacağını biliyoruz. Bugün bu anlamda çok önemli bir firmadan teklif almak üzere toplantımızı da gerçekleştirdik. İnşallah diğer firmalardan da teklifler geldiğinde nihai değerlendirmeyi yapıp Ayder ve Çamlıhemşin bölgesini Rize’nin en önemli turizm merkezi haline getirecek kayak merkezini hayata geçirmiş olacağız.”

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Rize Milletvekili adayı Osman Aşkın Bak da projenin takipçisi olacaklarını söyleyerek, “Çamlıhemşin ve Ayder bölgesi için önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Leitner firması Türkiye ve dünyada bu konularda tecrübeli bir marka. Teknik olarak fikir alışverişinde bulunduk. 2 alternatif teklif üzerinde duruyoruz. Bu teklifleri değerlendirip bir an önce projenin hayata geçirilmesini sağlayacağız. Çünkü havalimanı ile bölgemizde müthiş bir turizm hareketliliği başlayacak. Bunu karşılamak için de altyapı yatırımlarının tamamlanması gerekiyor. Bugünkü toplantı bu anlamda önemli bir adımdı.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Pazar53

Editör: TE Bilisim