ABD'li 5 büyük GSM firması aralarında anlaşarak cep telefonlarını isteyene kilitsiz verme kararı aldı.

Söz konusu 5 firmanın temsilcisi olan CTIA (Cellular Telecommunications and Internet Association) kuruluşunun CEO'su Steve Largent yaptığı yazılı açıklamada, "Tüketicilerin cep telefonu ve tablet şifrelerinin açılması yönünde gönüllü olarak 6 maddelik bir karar aldık" dedi.



CTIA'nin resmi internet sayfasında yer alan yazılı açıklamada, bu kararın, müşterilerin istedikleri zaman telefon veya tabletlerinin, GSM firması tarafından kilit şifresinin açılması anlamına geldiği bildirilirken, bunun tek istisnasının söz konusu cihazın çalındığının düşünülmesi olacağı belirtildi.

Amerika'da taşıyıcı firmaların cep telefonlarının kilitsiz satışına uzun bir süredir sıcak bakmamasının altında müşteriyi rakip firmaya kaptırma

endişesi yatarken, telefonunu özgürce kullanamama düşüncesi ise müşteriler için bir çekince kaynağı oluyor, özellikle deniz aşırı seyahatlerde ve ülkelerde bu cihazların kullanılamaması sorunu yaşanıyordu. Bununla birlikte, Amerika içinde dahi, bir tüketici bir GSM firmasının telefonunu diğer firmanın hattı ile kullanamıyordu.

Editör: TE Bilisim