Sosyal paylaşım ağları olan Twitter ve İnstagram uygulamalarında karşımıza çıkan yeşil tik özelliğini artık Whatsapp uygulamasında da göreceğiz. Yakın zamanda Whatsapp mesajlaşma uygulamasına gelecek olan bu özellik, özellikle işletmeciler için oldukça sevindirici bir yenilik olacak.

Çünkü Whatsapp platformuna taşınacak olan bu yeşil tik özelliği sayesinde, kullanıcılar işletmelerle iletişime geçmek istedikleri zaman şirketin direkt olarak onaylı WhatsApp profiline mesaj gönderme işini güvenli bir şekilde gerçekleştirebilecek. 

Whatapp’ın yeni güncellemesiyle hayata geçecek olan bu özelliğin, öncelikli olarak işletmelerin hesaplarına tanımlanacağı belirtiliyor.

Kullanıcılar Whatsapp’ın yeni güncellemesindeki yeşil tik işaretini gördüklerinde artık o kişinin gerçek Whatsapp hesabı olduğunu anlamış olacaklar. Ancak işletmelere için gelecek bu özelliğin ardından Whatsapp'ın kullanıcılar arasında da bu mavi tiki kullandırması bekleniyor.

Windows Phone platformundaki Beta sürümünde fark edilen WhatsApp onaylı profiller yeniliği sayesinde, işletmeler için dolandırıcılığın ve olumsuzlukların önüne geçilebilecek.

İşletmeler, WhatsApp’ın onaylı hesap işaretiyle korunacak olup küçük ve orta büyüklükte işletmeler için gelecek olan bu özellik Android, Windows Phone ve iOS platformlarında aktif edilecek.

whatsapp-yeşil-tik

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim