Amerika Birleşik Devletleri'nden Jason Chaffetz, son günlerin en çok tartışılacak sözlerine imza attı. İnsanların iPhone'a para yatırmasından şikayetçi olan kongre üyesi, pahalı elektronik cihazlar yerine sağlık yatırımları yapılmasını istedi.
 
Durumunuz yoksa iPhone almayın!

Jason Chaffetz böyle bir söylem verirken, iPhone yerine koyduğu ikame ise sağlık oluyor. Sabah saatlerinde yayınlanan bir CNN programına konuk lan Chaffetz, "Amerikalıların seçimleri var, her zaman seçim yapabilirler." diyerek, özgürlük noktasından konuya giriyor.
 
"Bu seçim noktasında kendilerine yeni, güzel bir iPhone alabilirler. Çok sevdikleri iPhone için yüzlerce doları bir anda harcayabiliyorlar. Ama belki bu parayı iPhone'a vermek yerine, kendileri için sağlık yatırımları, harcamaları yapabilirler."
 
Elbette bu sözlerinin ardından topa tutulan kongre üyesi, ardından yaptığı ikinci açıklamayla beraber söylediklerinin kimler için geçerli olduğuna da açıklık getirdi.
 
"Belki de bahsettiğim şeyle kimleri kastettiğimi tam olarak anlatamadım. Sağlık ve iPhone arasında seçim yapması gereken, normal şartlarda iPhone almaya parası ucu ucuna yetecek veya yetmeyecek insanları kast ettim."
 
Jason Chaffetz'in bu sözleri sarf etmiş olmasının ardında 2014 yılında yapılan ve Obama tarafından da desteklenen bir araştırma yatıyor. Bu araştırmanın sonuçlarına göre, hanelerin sağlık kalitesi hızla düşerken, pahalı Teknolojik oyuncaklara olan ilgi de aynı oranda artıyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim