Dijital güvenlik şirketi Kaspersky Labs, ürünlerinde Rusya'nın gizli giriş yapabileceği arka kapılar olduğu iddialarına karşılık isterse kaynak kodunu ABD'ye gösterebileceği yanıtını verdi.

Şirketin CEO'su Eugene Kaspersky, hazırladıkları güvenlik ürünlerinin tavizsiz olduğunu göstermek için, "ABD isterse, kaynak kodunu gösterebiliriz" dedi.

Yazılımın her şeyi anlamına gelen kaynak kodları, genellikle "şirket sırrı" niteliğinde kabul edilir. Associated Press'in haberine göre, Eugene Kaspersky şirketi hakkındaki iddiaların geçersizliğini kanıtlamak için sadece kaynak kodlarını göstermekle de kalmayabilir. Zira, "Kötü niyetli olmadığımızı göstermek için ne gerekiyorsa yaparım." diyor.

Konu, yaklaşık 20 yıldır belirli aralıklarla gündemde gelse de, son aylarda ABD'de devlet kademesinde tartışmaya açıldı. Hatta, ABD Savunma Bakanlığı, Kaspersky Lab ürünlerinin kullanımını yasaklama noktasına geldi. Kaspersky'ye göre, bu iddiaların çıkış noktası ise profesyonel kıskançlıktan başka bir şey değil.

KGB GEÇMİŞİ ENDİŞE SEBEBİ

Rusya'nın sistemde "arka kapı" bulundurarak, Kaspersky ürünlerini kullanan şirketleri takip ettiği iddiasının geçerliliğini sağlayacak bir kanıt bulunmamasına karşın, şirketin kurucusu Eugene Kaspersky'nin Rus askerî istihbarat örgütü KGB'nin desteklediği bir okulda eğitim görmüş olması, Savunma Bakanlığı'nda çalışması, Rus hükümeti ve istihbarat görevlileriyle de yakın ilişkl içinde olduğunun bilinmesi, iddiaları alevlendiriyor.

Eugene Kaspersky, kaynak kodunu göstermenin yanı sıra, iddialara karşı Kongre önünde ifade vermeyi de kabul etmişti. Ancak henüz bu talebine bir yanıt verilmedi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim