Bir dönemin en büyük cep telefonu üreticisi olan Finlandiyalı şirket, yazılım uzmanlarını işe almaya, yeni ürünler denemeye ve satış ortakları aramaya başladı
.
Nokia, akıllı telefonların yükselişi karşısında hazırlıksız yakalanmış; ABD'li Apple ile Güney Koreli Samsung'un yanında geri planda kalmıştı.
 
Daha sonra ise telefon üretimi birimini 2013 yılındaMicrosoft'a satmış, ardından yalnızca telekom bağlantı cihazlarının üretimine odaklanmıştı.
 
Ancak şirketin başındaki Rajeev Suri telefon piyasasına geri dönmeyi planlıyor. Microsoft ile yapılan sözleşmenin "rekabet etmeme yükümlülüğü" gereği Suri'nin 2016'nın sonlarına kadar beklemesi gerekiyor. Ancak Nokia CEO'su şimdiden hazırlıklara başladı.
 
Şirket piyasaya ilk adımını Android yazılımlı tabletler üreterek attı. Ocak ayında Çin'de satışa sunulan tabletlerin yanı sıra şirket "Z launcher" adlı, akıllı telefonların içeriğini düzenleyen bir Andoid uygulamasını da piyasaya sürdü.
 
Sosyal paylaşım sitesi Linkedin üzerinden onlarca iş ilanı yayımlayan Nokia, Reuters haberajansına işten çıkarılacak kişi sayısının da yarı yarıya azaltılacağını ifade etti.
 
Şirket teknolojideki ilerlemelerin gerisinde kalmamak, yüksek üretim ücretlerinin altında ezilmemek ve müşterilerin değişen zevklerine daha hızlı yanıt verebilmek adına "marka lisansı" üzerine çalışabilecek ortaklar arıyor. Böylece Nokia yeni telefonlar tasarlarken ve marka değerine odaklanırken, diğer şirketler Nokia telefonların üretimi, pazarlaması ve satışıyla ilgilenecek.

Editör: TE Bilisim