KTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, üniversite ve sanayi kuruluşları arasında geliştirilen çalışmalara bir yenisinin daha eklendiği belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve TİSAŞ Yönetim Kurulu Temsilcisi Murat Alemdaroğlu'nun imzaladığı ifade edilen protokolle, Of Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde kurulan Silah Sanayi Teknikerliği Bölümünde öğrenim gören öğrencilerin, görev yapacakları iş yerlerindeki sorumlulukları, üretim, iş güvenliği sistemlerini ve sanayideki yeni teknolojileri tanımaları ile AR-GE projelerini yürütmeleri ve staj faaliyetlerini gerçekleştirmelerinin amaçlandığı kaydedildi.

Çuvalcı, iş birliğinin, ülke ekonomisi ve istihdamında önemli rol oynadığını belirterek, üniversite-sanayi iş birliği girişimleri sonucunda, KTÜ'nün daha da güçlü bir yapıya büründüğünü ifade etti.

Hem sanayiden üniversiteye hem de üniversiteden sanayiye farklı know-how paylaşımları yapılarak öğrencilerin, üretim sektöründen doğrudan faydalanabilmelerine imkan tanınacağına vurgu yapan Çuvalcı, "Sanayideki tecrübe edilmiş bilgi, kullanılan teknoloji ve gelişmiş laboratuvar imkanları, öğrencilere tanıtılarak ve kullandırılarak nitelikli mezun yetiştirilmesi sağlanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İmzalanan iş birliği protokolü ile nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Of MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cevdet Demirtaş da "Protokol çerçevesinde, Üniversite-Sanayi iş birliğini geliştirmek amacıyla özellikle Savunma Sanayi alanında, sektöre yatkın ve sektörü yakından tanıyan mezunlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerin, sektörde çalışmalarını özendirerek bizzat uygulama yapmasını, beceri ve deneyimlerini güçlendirmesini sağlayacağız." ifadelerine yer verdi.

TİSAŞ Yönetim Kurulu Temsilcisi Alemdaroğlu ise KTÜ ile çok sayıda projeyi birlikte yürüttüklerine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Bugünkü protokol ile bunlara bir yenisini daha eklemiş olduk. Amacımız KTÜ'nün bilimsel potansiyelini, sanayiye aktararak ekonomik değere dönüşmesini, sanayinin tecrübesini de genç kuşaklarla paylaşarak nitelikli ürünler oluşturulmasını sağlamaktır. Umarım hem sektörümüz hem de ülkemiz için daha güzel çalışmalar ortaya koyabiliriz."

Editör: TE Bilisim