Eski bir Apple çalışanı olan Scott Forstall'ın açıklamaları akıllı cihazların popüler olmasını sağlayan iPhone ve iPad'in hikayesinde bilinenden farklı bir yönü ortaya çıkardı. Forstall'a göre, Apple'ın efsanevî CEO'su Steve Jobs, o günlerdeki büyük rakibi Microsoft'taki bir yöneticiden ciddi şekilde hoşlanmadığı için bu ürünleri hazırlamayı kafaya koydu.

"NE ZAMAN KONUŞSA, SİNİRLİ DÖNERDİ"

Kaliforniya'daki Bilgisayar Tarihi Müzesi'nde konuşan eski iOS yöneticisi Forstall, "iPhone son derece dolambaçlı bir hikaye. Başta bir tablet üzerinde çalışıyorduk. Her şey Steve'in Microsoft'taki birisini sevmemesiyle başladı. Ne zaman bu adamla konuşsa, sinirli gelirdi."

Adı verilmeyen Microsoft yönetcisi, Jobs'un eşi Laurene Powell Jobs'un bir arkadaşının kocasıydı. Yöneticinin durmaksızın Microsoft'un tablet ve kalemlerle ilgili planlarından bahsetmesi, Jobs'un onu dövmek istemesine bile sebep olmuş.

JOBS'U İSYAN ETTİREN MICROSOFT ÇALIŞANI

Jobs, bu yöneticiyle bir yemek yedikten ve Microsoft'un dünyayı bu tablet yazılımı ve kalemle nasıl değiştireceğini, Apple'ın bunu lisanslaması gerektiğini 10. kez dinledikten sonra, Jobs'un sabrı taşmış.

Walter Isaacson'un Jobs hakkındaki biyografisine göre, Jobs bu noktada "S...m! Ona bir tabletin gerçekten nasıl olabileceğini gösterelim" dedi.

Jobs'un bugün iPad'de bulunan Apple Pencil tarzı özel kalemlerden nefret ettiği de biliniyor. Hatta Forstall, kendisine "Kaleme ihtiyacın yok, 10 kalemle doğduk" dediğini de aktardı. iPhone ise akıllı telefonların iPod'a karşı bir tehdit olacağı gerekçesiyle projelendirilmiş.

iPAD FİKRİNİ ALIP CEBE UYARLAMIŞ

Forstall, Jobs'un "Tablet ve çoklu dokunma ile yaptığımız tanıtımı alıp cebe sığacak kadar küçültebilir misin?" diye sorduğunu ve tasarım ekibinin bir köşesini çıkardığında, Steve Jobs'un "Tableti durduralım, telefon yapalım" dediğini aktardı.

İlk iPhone, 2007'de piyasaya çıkmasından önce, belirli aşamalar geçirmiş. O zamanlar BlackBerry gibi günün popüler cihazlarıyla ve onların belirlediği ölçütlerle karşılaştırılmış. Forstall, insanların başta cihazı anlayamadığını, ancak tüm paradigmayı değiştirdiklerini ekliyor.

Apple'dakilerin dahi başta bunun ne kadar büyük olacağını anlamadıklarını ve insanlar kullanıp yorum yaptıktan sonra, durumun önemini kavradıklarını söylüyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim