Çin’in sosyal medya platformu Weibo’da kullanıcılarla paylaşılan fotoğraflara göre, iPhone 8’in kablosuz şarj özelliğiyle geleceği ihtimali kuvvetlendi. iPhone 8’in tanıtımının gerçekleştirilmesine az bir zaman kala kablosuz şarj özelliği gündeme taşındı.

Çinli sosyal medya platformu Weibo’da paylaşılan ve bir Apple mühendisi tarafından sızdırıldığı söylenen fotoğraflara göre, iPhone 8, iPhone 7s, iPhone 7s Plus'a ait olduğu ileri sürülen kablosuz şarj panelinin fotoğrafı gün yüzüne çıktı.

iPhone 8'in kablosuz şarj yeteneğiyle geleceğini daha önce Apple'ın HomePod yazılımında yapılan bir keşif ve Apple'ın sağlayıcılarından birinin CEO'sunun açıklaması sayesinde öğrenildi.

KGI analisti Ming-Chi Kuo, tüm 2017 iPhone modellerinin şarj özelliğiyle geleceğini ancak kutuya dahil edilmeyerek ayriyeten satılan isteğe bağlı bir aksesuar olacağını ifade etti.

Daring Fireball’dan John Gruber’da kablosuz şarj özelliğinin iPhone’ların piyasaya sürülmesinden daha sonraki süreçte, iOS 11.1 yazılım güncellemesinin yayınlanmasıyla birlikte kablosuz şarj desteğine kavuşacağını açıkladı.

Son olarak kaynaklar, yeni iPhone'larda kablosuz şarj dışında hızlı şarjın da olacağını düşünüyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim